Jeroen Bons

Jeroen Bons

Opleiding
Scenario
Lichting
2023
E-mail
jeroen.bons@gmail.com

Jeroen Bons (1989) heeft van jongs af aan een grote liefde voor film. Die liefde is leidend voor zijn studiekeuze en professionele ambitie. Voordat hij de overstap maakte naar de Nederlandse Filmacademie heeft hij de master Film Studies cum laude afgerond aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed onder andere research bij het Centro Sperimentale di Cinematografia, de filmschool in Rome. Hij ging van het schrijven over films, naar het schrijven van films.

Gedurende zijn opleiding aan de Filmacademie schreef hij in zijn derde jaar De vloer (Mees van den Hurk, 2022), een mozaïekfilm waarin de vrijheid wordt genomen om alle menselijke eigenaardigheden te onderzoeken gedurende het kookpunt van een drukke avond in een restaurant. Hij studeerde af met Merhamet (Matthijs Sluijs, 2023) met co-scenarist Zeynep Dülger, een intiem familiedrama over het afscheid tussen een Turkse moeder en dochter in de jaren tachtig. Daarnaast deed hij de dramaturgie voor de documentaire A TOMATO TRAGEDY (Kiriko Mechanicus, 2023).

Zijn hart ligt bij het schrijven van series en films met een persoonlijke en humanistische kern, al bewegend door rijke verhaalwerelden en verschillende genres: van familiedrama tot horror en historisch drama tot sport. Het is zijn ambitie om zich te ontwikkelen als showrunner van spraakmakende series met internationale allure. Jeroen liep in 2022 stage bij Pupkin in een Writers’ Room onder leiding van Willem Bosch.

Projecten
  • Merhamet
  • A TOMATO TRAGEDY
  • A TOMATO TRAGEDY
  • Merhamet

Terug naar lijst
Delen