Joey Jansen

Joey Jansen

Opleiding
Productie
Lichting
2023
E-mail
joey@mooienel.nl

Joey Jansen (Amsterdam, 1997) werkte bij verschillende commercialbedrijven zoals DPPLR en Wolfstreet. Daar kwam hij tot de ontdekking dat hij zich verder wilde ontwikkelen tot filmproducent om zich meer te kunnen focussen op inhoudelijke projecten. 

Hij heeft tijdens zijn studie productie aan de Filmacademie onder meer gewerkt bij de productiehuizen De Familie en Een van de Jongens en bij het streamingplatform Videoland. Daarnaast produceerde hij in samenwerking met Staccato Films de documentaire Stoepfeestje (Hugo Drechsler, 2021). De film werd goed ontvangen op verschillende filmfestivals zoals het Nederlands Film Festival (Nederland), Sarajevo Film Festival (Bosnië en Herzegovina), Close:Up Edinburgh Docufest (Schotland).  

Joey studeert af met de fictiefilm Daar moet nog wat mee (Carmen Maria), de documentaire Paul en Paul (Hugo Drechsler) en met een commercial voor SIRE: Durf te checken (Paulien van Hummel). 

Na zijn afstuderen start hij samen met studiegenoten Thijmen Knook, Floor de Wolf en Hugo Drechsler het productiehuis Mooie Nel. Dit productiehuis zal de documentaire Paul en Paul verder ontwikkelen tot een langere film in samenwerking met BNNVARA. Daarnaast zal het bedrijf zich op zowel fictie als documentaire focussen. 

Projecten
  • Commercials 2023
  • We’ll Get to That
  • Paul and Paul
  • Paul en Paul
  • Daar moet nog wat mee

Terug naar lijst
Delen