Milena Haverkamp

Milena Haverkamp

Opleiding
Kunsteducatie (master)
Lichting
2023
Contact
LinkedIn

Beroep: Actrice/Muzikant – Veenfabriek

“Alles van waarde is weerloos” – Lucebert

Zolang kunst en cultuur binnen een maatschappij verdedigd moeten worden om er te mogen zijn, dient er aandacht te zijn voor de educatie hiervan. Kunst en cultuur bieden een reflectie op ons leven en de maatschappij en we hebben ze nodig om onszelf maar vooral ook om elkaar te begrijpen. Het mag niet iets extra’s zijn, maar een intrinsieke behoefte.

Ik wilde door deze master kennismaken met de vormen en theorieën van kunsteducatie in Nederland en het buitenland. Om van kunst een intrinsieke behoefte te maken, dien je vanaf het begin van je leven hiermee in aanraking te kunnen komen op dagelijkse basis.

Door mijn eigen kennis hierover te verbreden geloof ik dat ik zelf nog beter naar kunst kan kijken en hierdoor beter als actrice kan maken en spelen.

Mijn empirisch onderzoek naar de vraag hoe leerkrachten in het basisonderwijs het begrip cultuureducatie verstaan, heeft mij ook wel hoop gegeven. Leerkrachten weten onbewust veel meer van cultuur dan ze in eerste instantie lijken te denken. Als dat bewustzijn op grote schaal zou groeien, zou het veel meer in de dagelijkse lespraktijk toegepast kunnen worden.

Terug naar lijst
Delen