Producenten Casper Eskes, Niek Teunissen en Wim Boven zijn genomineerd voor ‘De club van lelijke kinderen’. De film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Koos Meinderts, gaat over de elfjarige Paul, die vanwege zijn flaporen wordt afgevoerd naar een kamp voor lelijke kinderen. Paul weet te ontsnappen, waarna hij samen met Sara, het mooiste meisje van de klas, de andere lelijke kinderen probeert te bevrijden. De film relateert aan huidige politieke thema's zoals Geert Wilders en de Arabische Lente. Het is een grootschalig project geworden waar zeer veel kinderen aan mee hebben gewerkt.  Rond de film is een website opgezet, er is een game ontworpen en kinderen konden hun solidariteit tonen voor de 'lelijke' kinderen door zich op te geven als lid van De Club van Lelijke Kinderen.

De Club van Lelijke Kinderen is bekroond met de Gouden Veer productie en de Speelfilm Producenten Award. Op zondag 10 juni 2012 ging de film in première in een uitverkocht Carré.

Aanbevelingen

“De film is op alle onderdelen van buitengewone kwaliteit: een belangwekkend thema, een aansprekend verhaal, uitstekende spelregie van de kinderacteurs, bijzondere locaties en production design; fotografie, sound design en montage die zeer functioneel en van toegevoegde waarde zijn voor de werking van het verhaal; doeltreffende toepassing van visuel effects en last but not least een grote production value.”
Henk Muller, Studieleider productie

“Deze spannende kinderfilm met een duister maatschappelijk randje wist me te raken. Dat dit team een kwalitatief hoogwaardig product heeft afgeleverd dat zich kan meten met professionele filmproducties van Nederlandse bodem is echt geen overdrijving. De geweldig gekozen cast, de sterke art direction, vakkundig camerawerk en de vlotte vertelling zijn bovengemiddeld goed. Het is dan ook niet voor niets dat het dit team gelukt is Koninklijk Theater Carré volledig te vullen met zowel professionals uit het werkveld als enthousiast en betrokken publiek.”
Emjay Rechsteiner, Producent Staccato Film

OpleidingProductie
Titel Eindwerk De Club van Lelijke Kinderen
Student Wim Boven, Casper Eskes en Niek Teunissen

Het is in onze wereld niet vanzelfsprekend dat je met zijn drieën een team vormt. Een dergelijke samenwerking ontstaat dan ook niet vanzelf. We hebben er heel bewust voor gekozen om er samen voor te gaan. Jarenlang hebben we er veel voor moeten investeren om dit op te kunnen bouwen. Soms hebben we er keihard voor moeten vechten, want zo'n samenwerking staat namelijk constant onder druk. Het feit dat het ons gelukt is om ons te profileren als volwaardig producenten met een eigen stijl en een hele waslijst aan onderscheidende projecten, is voor ons de bevestiging dat het destijds een goede keuze is geweest om samen te gaan werken. We zijn samen meer. We weten onze individuele kwaliteiten namelijk zo in te zetten dat onze productie meer is dan de som der delen. 

Delen