‘Childhood and new music’ | Giuliano Bracci

Giuliano Bracci is genomineerd voor zijn onderzoek ‘Childhood and new music’. In ‘Childhood and new music’ onderzoekt Giuliano wat de mogelijke relaties zijn tussen nieuwe muziek en muziek voor kinderen. Daarbij probeert hij te achterhalen of het mogelijk is om zijn ervaring in het samenwerken met kinderen te integreren in zijn composities. In het onderzoek ‘Childhood and new music’ worden verschillende experimenten uitgevoerd die elk weer leiden tot hun eigen compositie. Na een tal van composities te hebben geschreven komt Giuliano met een slotstuk dat het resultaat is van het onderzoek dat uitgevoerd is in ‘Childhood and new Music” genaamd ‘Sempre hai occhi segreti’.
Download het onderzoek (PDF)

Sempre hai occhi segreti
opgenomen 10 juni 2012, Nieuw Ensemble, dirigent Lucas Vis

Meer muziek op www.giulianobracci.com en soundcloud.com/giulianobracci.

Aanbevelingen

“Ik geloof dat Giuliano een briljante componist is. Zijn muziek is poëtisch, veelzijdig en heeft subtiele betekenissen in zich. Ik heb zijn artistieke ontwikkelingen sinds hij een student was gevolgd en hij heeft zijn eigen persoonlijke esthetische pad ontwikkeld.”
Stefano Cardi, Artistic director of Freon Musica

“Een ding dat het anders maakt dan anderen is dat hij zijn huidige artistieke werk probeert te combineren met zijn langdurige ervaring als muziekleraar. Hij vraagt zichzelf af wat de link is tussen de spontaniteit, creativiteit en de speelsheid van kinderen en de creatieve professionele volwassen artiest. Hij probeert te achterhalen wat ons creatief maakt als het op muziek aankomt.”
Richard Ayres, Hoofdvak Compositie

Opleiding Compositie
Titel Eindwerk Childhood and new music
Student Giuliano Bracci

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor hoe kinderen bezig zijn met muziek. Deze fascinatie ben ik gaan ontwikkelen op het moment dat ik op een kleuterschool muziekles ben gaan geven. Ik heb samen met de kinderen geprobeerd om stukken te componeren. Hun verschillende manieren van interacties bepaalde de opeenvolging van muzikale acties. Dit fascineerde me en zette me aan het denken van hoe deze ervaring mij als componist zou kunnen beïnvloeden. In mijn werk staat dan ook de nauwe relatie tussen nieuwe muziek en muziek voor kinderen centraal. Het is namelijk zo dat de hedendaagse kunst en de experimentele pedagogie hetzelfde doel hebben, namelijk een nieuwe kijk op de werkelijkheid tot stand brengen.

Delen