Felipe is genomineerd voor Yourself: Another One: een voorstelling-performance-installatie bestaand uit verschillende kunstmedia met gebruik van de theatrale ruimte als levend schilderij. Hij ontwikkelde hiervoor het concept, regie, scenografie, licht, geluid, kostuums en productie.

Bij binnenkomst neem je plaats in een privécabine, waar geen contact met andere toeschouwers mogelijk is. Er gaat een luikje omhoog, er ontvouwt zich een theaterbeeld voor je kijkvenster. Opeens ben je vanuit de cabine toeschouwer van een tafereel in een restaurant, waar ieder personage in eenzaamheid verblijft aan zijn eigen tafel. De toeschouwer krijgt de rol van voyeur.

Aanbevelingen

“In Yourself: Another One zijn film, beeldende kunst en theater met elkaar verbonden. Een veelbelovend startpunt voor interessante samenwerkingen in de theaterwereld. Felipe toont zijn potentieel om een theaterdecor te verheffen tot een pure vorm van autonome kunst. Deze performance past zowel in een theatrale als museale omgeving. Felipe zet de toon voor een generatie theatermakers die zich wil begeven op interdisciplinair gebied, niet bang om grenzen te overschrijven en te experimenteren.”
Michelle van Aggelen, docent ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten

“Felipe beheerst zijn beeldtaal en weet anderen daarin mee te nemen. Vanaf het begin van zijn studie Scenografie bouwt hij aan een eigen wereld: prachtig tekenend, groeiend in zijn vak en zoekend naar een eigen beeldtaal. Felipe werkt aan een eigen universum.”
Peter de Kimpe, artistiek leider Scenografie, de Theaterschool

OpleidingBachelor Scenografie
Titel Eindwerk Yourself: Another One
Student Felipe González Cabezas

Delen