Sector Quicksand - Abhay Kumar

Met zijn filmproject Sector Quicksand gaat Abhay Kumar de confrontatie aan met de door Le Corbusier ontworpen stad Chandigarh

 

Genomineerde AHK Eindwerkprijs 2021: Abhay Kumar
Studie: Master of Film, Nederlandse Filmacademie
Afstudeerproject: Sector Quicksand
Medium: film in ontwikkeling

Chandigarh steekt af als een merkwaardig strak ontworpen stad in het chaotische Indiase landschap. De Zwitserse architect Le Corbusier ontwierp Chandigarh in 1964 als een utopische visie van wat het moderne onafhankelijke India zou kunnen zijn. Rechte lijnen en 'vorm volgt functie' zijn duidelijk zichtbaar in het stedenbouwkundig ontwerp. In 2020 bezoekt een filmmaker zijn gepensioneerde ouders in zijn geboorteplaats Chandigarh om een ​​aanhoudend meningsverschil over zijn levenskeuzes op te lossen. Tijdens zijn verblijf bij zijn ouders, waar momenten van zachte genegenheid worden onderbroken door een totale communicatiestoring, begint de filmmaker te vermoeden dat de stad een meer verraderlijke rol te spelen heeft in deze ontrafelende situatie.

Dit eindwerk is een van de elf afstudeerprojecten die genomineerd zijn voor de AHK Eindwerkprijs 2021, de afstudeerprijs van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Op 10 februari 2022 maakt de AHK via een live stream de drie winnaars van de Eindwerkprijs bekend: voor het beste bachelor afstudeerproject, het beste master afstudeerproject en de winnaar van de publieksprijs.


Volg via deze pagina de livestream op donderdag 10 februari en breng vanaf 16.00 uur je stem uit voor de Publieksprijs!


Naar Abhay's alumnuspagina

Delen