Verlangen - Lotte Salomons

Deze korte animatiefilm toont hoe een vader door het binnenhouden van zijn verdriet steeds verder verwijderd raakt van zijn zoontje.


Genomineerde AHK Eindwerkprijs 2021: Lotte Salomons
Studie: Regie Documentaire, Nederlandse Filmacademie, lichting 2021
Afstudeerproject: Verlangen
Medium: korte animatiefilm

Lotte Salomons - Verlangen

Wanneer de moeder van Chris spoorloos verdwijnt, worden hij en zijn vader Toon geconfronteerd met immens verdriet. Terwijl Chris huilt en toenadering zoekt bij zijn vader, slikt zijn vader zijn tranen weg. Het tranenreservoir in vader Toon raakt vol en hij groeit letterlijk en figuurlijk bij zijn zoon vandaan.

Deze korte animatiefilm is het resultaat van een samenwerking van een groot team van creatieven. Door aquarelwerken en 3D-animatie te combineren wordt een sterk invoelbare en zeer kwetsbare gevoelswereld gecreëerd. De film is zo gemaakt dat elk frame, elk gebruikt beeld, te zien is als een opzichzelfstaand kunstwerk.

Dit eindwerk is een van de elf afstudeerprojecten die genomineerd zijn voor de AHK Eindwerkprijs 2021, de afstudeerprijs van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Op 10 februari 2022 maakt de AHK via een live stream de drie winnaars van de Eindwerkprijs bekend: voor het beste bachelor afstudeerproject, het beste master afstudeerproject en de winnaar van de publieksprijs.

Volg via deze pagina de livestream op donderdag 10 februari en breng vanaf 16.00 uur je stem uit voor de Publieksprijs!

Deze korte animatiefilm kwam tot stand in samenwerking met EO en is te zien via NPO Start.

Naar Lotte's alumnuspagina

Delen