Saoshyant - Ramin Amin Tafreshi

Tafreshi componeerde een korte opera gebaseerd op de mythe van Zahhak, een beroemde perzische vertelling uit de Shahnama.


Genomineerde: AHK Eindwerkprijs 2021: Ramin Amin Tafreshi
Studie: Compositie (BA), AHK Conservatorium van Amsterdam
Afstudeerproject: Saoshyant
Medium: korte opera

Ramin Amin Tafreshi, graduate in Composition (BA) at Conservatorium van Amsterdam, AHK / Amsterdam University of the Arts in 2021.


Ramin Amin Tafreshi's afstudeerproject Saoshyant is een korte opera voor drie zangers, een vocaal ensemble, een kamer ensemble and electronica. Tafreshi bewerkte de mythe van Zahhak, een beroemde perzische vertelling uit de Shahnama. Om zelf in leven te blijven moet koning Zahhak ervoor zorgen dat de twee zwarte slangen die aan zijn schouders groeien, elke nacht hersens van twee mannen te eten krijgen. Saoshyant betekent zo veel als de verlosser, degene die ervoor zal zorgen dat het goede het kwade overwint. Ook een verlosser ontkomt er niet aan complexe keuzes te maken.

Dit eindwerk is een van de elf afstudeerprojecten die genomineerd zijn voor de AHK Eindwerkprijs 2021, de afstudeerprijs van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Op 10 februari 2022 maakt de AHK via een live stream de drie winnaars van de Eindwerkprijs bekend: voor het beste bachelor afstudeerproject, het beste master afstudeerproject en de winnaar van de publieksprijs.


Volg via deze pagina de livestream op donderdag 10 februari en breng vanaf 16.00 uur je stem uit voor de Publieksprijs!

Naar Ramin's website

Delen