The Calabar Sculpture Garden - Stephanie Ete

Stephanie Ete ontwierp een culturele gemeenschapsplek om de Old Calabar Botanical Garden een hedendaagse invulling te geven

 

Genomineerde AHK Eindwerkprijs 2021: Stephanie Ete
Studie: Architectuur (MA), Academie van Bouwkunst
Afstudeerproject: The Calabar Sculpture Garden
Medium: architectonisch ontwerp van ruimte voor regionale cultuur en erfgoed

Stephanie Ete maakte een architectonisch ontwerp voor gebouwen, ruimtes en tuinen op de plek van de historische Old Calabar Botanical Garden, in het hart van de stad Calabar in Nigeria.

De Calabar Sculpture is een openbare tuin, een verzameling van gebouwen en ruimtes die de diverse culturen van de stad en de regio weerspiegelen. Het nieuwe ontwerp van de beeldentuin maakt gebruik van de regels van het traditionele Ukara-doek. De gebouwen herinterpreteren de lokale architectuur, zoals de typische binnenplaats van de etnische Efik. Een van de gebouwen dient als een museum dat een thuis biedt aan kunstwerken en artefacten uit de Calabar regio. Veel van deze werken behoren nu nog tot de vaste collectie van gerenommeerde musea in Parijs en Londen.

Dit eindwerk is een van de elf afstudeerprojecten die genomineerd zijn voor de AHK Eindwerkprijs 2021, de afstudeerprijs van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Op 10 februari 2022 maakt de AHK via een live stream de drie winnaars van de Eindwerkprijs bekend: voor het beste bachelor afstudeerproject, het beste master afstudeerproject en de winnaar van de publieksprijs.


Volg via deze pagina de livestream op donderdag 10 februari en breng vanaf 16.00 uur je stem uit voor de Publieksprijs!


Naar Stephanie's alumnuspagina

Delen