Naar inhoud
 

Informatiemiddag 23 mei 2022

Klik hier om je aan te melden!

 

Belangstelling en vragen?

Neem contact op met de opleidingscoördinator

Beroepskunstenaars in de klas

Beroepskunstenaars in de klas (BIK) is een eenjarige post-hbo-opleiding in deeltijd voor kunstenaars die kunstprojecten willen uitvoeren in het basisonderwijs.

Voor wie?
De opleiding Beroepskunstenaars in de klas is toegankelijk voor kunstenaars in alle disciplines. Ben je professioneel kunstenaar en wil je jouw talenten inzetten voor kinderen in het primair onderwijs? Of wil je jouw kennis verdiepen en je werkveld vergroten? Volg dan de opleiding Beroepskunstenaars in de klas.

BIK – verstand van kunst én kinderen
De vraag naar kwalitatief hoogwaardige educatieprojecten door kunstenaars is groot. Ruim 800 kunstenaars werken regelmatig op een basisschool. De BIK is bij de keuze voor een kunstenaar in de klas hét keurmerk voor kwaliteit. Inmiddels is meer dan de helft van alle basisscholen aangesloten bij de landelijke subsidieregeling ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’, die duurzame samenwerking met professionele kunstenaars mogelijk maakt.

De BIK-opleiding wordt georganiseerd door de master Kunsteducatie van de AHK. De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en leidt op tot het landelijk erkend certificaat Beroepskunstenaar in de klas.

Delen
 

Informatiemiddag 23 mei 2022

Klik hier om je aan te melden!

 

Belangstelling en vragen?

Neem contact op met de opleidingscoördinator