Naar inhoud
 

Informatiemiddag 17 april 2023

Klik hier om je aan te melden!

 

Belangstelling en vragen?

Neem contact op met de opleidingscoördinator

 

Financier deze opleiding met STAP

Meer informatie

Beroepskunstenaars in de klas

Beroepskunstenaars in de klas (BIK) is een eenjarige post-hbo-opleiding in deeltijd voor kunstenaars die kunstprojecten willen uitvoeren in het basisonderwijs.

Voor wie?
De opleiding Beroepskunstenaars in de klas is toegankelijk voor kunstenaars in alle disciplines. Ben je professioneel kunstenaar en wil je jouw talenten inzetten voor kinderen in het primair onderwijs? Of wil je jouw kennis verdiepen en je werkveld vergroten? Volg dan de opleiding Beroepskunstenaars in de klas.

BIK – verstand van kunst én kinderen
De vraag naar kwalitatief hoogwaardige educatieprojecten door kunstenaars is groot. Ruim 800 kunstenaars werken regelmatig op een basisschool. De BIK is bij de keuze voor een kunstenaar in de klas hét keurmerk voor kwaliteit. Inmiddels is meer dan de helft van alle basisscholen aangesloten bij de landelijke subsidieregeling ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’, die duurzame samenwerking met professionele kunstenaars mogelijk maakt.

De BIK-opleiding wordt georganiseerd door de master Kunsteducatie van de AHK. De opleiding is geregistreerd bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland en leidt op tot het landelijk erkend certificaat Beroepskunstenaar in de klas.

Je kunt voor deze opleiding een STAP-budget van € 1.000 aanvragen. Nadat je bent aangenomen voor de opleiding en je hebt ingegeschreven ontvang je van de opleiding een formulier waarmee je via het UWV het buget kan aanvragen. Lees hier meer informatie over de STAP-subsidie.

 

Delen
 

Informatiemiddag 17 april 2023

Klik hier om je aan te melden!

 

Belangstelling en vragen?

Neem contact op met de opleidingscoördinator

 

Financier deze opleiding met STAP

Meer informatie