Bert Verveld

Bert Verveld is sinds 1 maart 2015 voorzitter van het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Bert Verveld beheert onder andere de portefeuilles onderzoek, financiën, control, (informatie)technologie en huisvesting.

Naast zijn voorzitterschap aan de AHK bekleedt Bert Verveld (Hengelo, 1957) diverse bestuurlijke en adviseursfuncties. Hij is voorzitter van de Raad van Toezicht van CINOP, een onafhankelijke onderzoeks- en consultancy-organisatie gespecialiseerd in tal van diensten op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt. Als lid van de External Advisory Board adviseert hij de Georg-August-Universität Göttingen over de internationale strategie. Bert Verveld is voorzitter van het Amsterdam Research Institute of the Arts, een samenwerkingsverband tussen UvA, VU, HvA, Rietveld Academie en de AHK op het terrein van onderzoek in en naar de kunsten. Daarnaast is hij lid van de stuurgroep die het Centre of Expertise Amsterdam Creative Industries Network (ACIN) bestuurt. In ACIN nemen de HvA (penvoerder), Inholland en de AHK deel.

Bert Verveld was tot zijn aantreden als voorzitter CvB bij de AHK onder andere algemeen directeur van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en actief als voorzitter van het Europese netwerk van universiteitsdirecties.
 

Delen