Eltje de Klerk

Lid sinds 15 oktober 2013
Einde termijn 15 oktober 2021

Eltje de Klerk is sinds eind 2013 lid, en sinds oktober 2014 vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van de AHK. Ze is voorzitter van de selectie- en remuneratiecommissie.

De Klerk richtte in 2008 de adviespraktijk Alpha Adviseurs op en werkt daarnaast als senior adviseur bij BMC, adviesbureau voor de publieke sector. Voordat zij in 2001 de overstap maakte naar het adviseurschap, was zij zes jaar werkzaam als leidinggevende in de culturele sector.

Haar advieswerk richt zich op het optimaliseren van de bedrijfsvoering van culturele organisaties en op gemeentelijke vastgoedvraagstukken, in het bijzonder op het gebied van cultureel vastgoed. Zij werkt(e) onder meer in opdracht van gemeente Rotterdam, Ahoy, gemeente Zaanstad, gemeente Delft, gemeente Utrecht, provincie Gelderland en de Amsterdamse Kunstraad.

De Klerk was tot 2012 voorzitter van de Commissie Festivals van het Fonds Podiumkunsten. Ze publiceert - over gemeentelijk vastgoed, cultureel vastgoed en culturele bedrijfsvoering - in diverse media, zoals Barometer Maatschappelijk Vastgoed, Maatschappelijk Vastgoed, Vastgoedmarkt, PropertyNL, het tijdschrift Boekman en MM Nieuws.

Na haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg volgde zij de post-hbo-opleiding Culturele Bedrijfsvoering aan de AHK, De Praktijkacademie Gebiedsontwikkeling en rondde ze de opleiding Master of Real Estate af aan de Universiteit van Amsterdam. 

Huidige nevenfuncties
Juryvoorziter Nationale Evenementenprijzen

Delen