Onze visie op diversiteit

De AHK leidt professionals op die voor en in de kunsten werken. Met kunst, cultuur en erfgoed vertellen we verhalen en stimuleren we verbeelding, verandering en empathie. Dat gebeurt midden in een samenleving waar diversiteit geen beleidsdoel is, maar een werkelijkheid.

 

AHK Gender Equality Plan

Horizon 2020 - Proces naar meer gendergelijkheid

We streven binnen de AHK naar een inclusieve leer- en werkomgeving die de basis vormt voor kwaliteit, nieuwe ideeën en creativiteit. In de inclusieve omgeving die wij voor ogen hebben kun je volledig jezelf zijn en word je gewaardeerd om alles wat jouw identiteit vormt. Niet ongeacht maar inclusief je gender, etniciteit, leeftijd, seksuele oriëntatie, functiebeperking en maatschappelijke, culturele en levensbeschouwelijke achtergrond. Studenten en medewerkers moeten zich op elk niveau van de organisatie welkom en gezien voelen en de ruimte krijgen om hun talenten te ontwikkelen. We willen verschillende perspectieven delen, onderzoeken, en met elkaar verbinden, zodat iedereen het beste uit zichzelf kan halen, en AHK als geheel floreert. We willen dat het werk van AHK-afgestudeerden inspiratie en herkenning biedt bij een breed en divers publiek en aansluit bij wat zich afspeelt binnen de samenleving.

De AHK heeft haar actiepunten op het gebied van diversiteit en inclusie vastgelegd in het Actieplan Diversiteit en Inclusie 2021.

 

Humans of the Arts

Bijzondere verhalen van studenten en medewerkers

AHK Circles Diversiteit & Inclusie

De AHK Circles is een community-platform voor iedereen om gesprekken, interventies en acties te openen rond het thema diversiteit en inclusie. Hier worden de gesprekken over een inclusieve AHK gevoerd en worden de verschillende stemmen gehoord.

In 2022 en 2023 rouleren de AHK Circles langs de zes academies van de AHK en worden er bijeenkomsten georganiseerd met het thema Safety & Inclusion. De eerstvolgende AHK Circles is op donderdag 10 november. Lees meer over de bijeenkomsten en meld je aan (alleen voor medewerkers en studenten van de AHK). 

Laat je stem horen tijdens de Circles

Een inclusieve omgeving vraagt om de nodige aanpassingen. We horen dan ook graag jouw verhaal tijdens de AHK Circles. Laten we onze kracht, kennis, talent en energie combineren voor een duurzame en inclusieve omgeving. Wissel kennis uit, leer en groei samen naar een veiligere AHK-omgeving. Wat zie je, wat zijn je ervaringen, wat is je perspectief en wat heb je nodig? We willen gesprekken mogelijk maken, leren van elkaar en bewustwording creëren. Zie de programmacommissie als kritische vriend met inclusie als doel. Wij willen graag jouw stem horen! 

Meer info op MyAHK
Studenten en medewerkers van de AHK vinden meer informatie over de AHK Circles met video's, de agenda en een introductie van de programmacommissie op MyAHK 

Lees hier meer over de AHK Circles Diversiteit & Inclusie

Praat mee tijdens de AHK Circles: Wat betekent Safety voor jou? 

Delen