Duurzaamheidsactiviteiten 2016

Workshops Duurzaamheid in de digitale leer- en werkomgeving
Is scannen belastend voor het milieu? Hoe print ik zo duurzaam mogelijk? Hoeveel extra stroom verbruik ik wanneer ik mijn bestanden op tien verschillende plekken opsla? De AHK spant zich in om de belasting van het milieu door het gebruik van gebouwen en faciliteiten zo veel mogelijk te beperken. In dat kader organiseert het  AHK-Duurzaamheidsplatform voor medewerkers de workshop Duurzaamheid in de digitale leer- en werkomgeving.

Ferry de Jong, senior beleidsadviseur ICT, geeft hierover een korte presentatie. Hij legt niet alleen uit hoe we duurzaam kunnen handelen als het aankomt op kopiëren, printen en scannen, maar scherpt ook het duurzaamheidsdenken aan.

Uitgangspunt is dat het naleven van het duurzaamheidsprincipe het digitale leer- en werkproces niet significant in de weg mag staan. Duurzaamheid, functionaliteit, gebruiksgemak, bedrijfsvoering, regelgeving, mogelijkheden en kosten zijn allemaal onderdeel van deze afweging. De Jong legt haarfijn uit hoe medewerkers op individueel niveau kunt bijdragen aan de verduurzaming van de AHK.

Op verschillende faculteiten vinden in april-mei workshops plaats waarvoor medewerkers zich kunnen aanmelden via de community Duurzaamheid op MyAHK.

Delen