Ben jij trots op je afstudeerwerk of portfolio en wil je daarmee kans maken op € 3.000? Zend dan jouw werk in voor de AHK Eindwerkprijs. Deze negende editie loopt anders dan gepland. Om zoveel mogelijk studenten de kans te geven om mee te dingen, is de inzenddeadline verschoven naar 9 oktober 2020. Er is een nieuwe datum voor de uitreiking: op 21 januari 2021 wordt de prijs voor het beste werk van Lichting 2020 uitgereikt. Studenten en docenten kunnen excellente (afstudeer)werken voordragen. De jury maakt vervolgens uit de inzendingen een selectie van genomineerden en bepaalt de winnaars van de prijzen: € 3.000 voor een bachelorwerk, € 3.000 voor een masterwerk en een Publieksprijs.

Voordragen & inzenden

Wil je je eigen werk of dat van iemand anders aanmelden voor de prijs van Lichting 2020? Volg dan de volgende stappen:

STAP 1: Voordragen - vul het voordrachtformulier in.

STAP 2: Inzenden - de voorgedragen student maakt vervolgens de inzending compleet (deadline: 9 oktober 2020).

Portfoliobeoordeling

Sommige studenten studeren dit jaar niet af met een afstudeerwerk en krijgen een portfoliobeoordeling. Daarom is het nu ook mogelijk om je portfolio in te zenden, mits dit aan onderstaande criteria voldoet.

Criteria

Hoe vergelijk je een choreografie met een architectonisch ontwerp of een erfgoedscriptie met een percussievoorstelling? De jury vergelijkt de afstudeerwerken en portfolio's op basis van de volgende criteria: 

  • Het werk heeft een goede beoordeling gekregen van de opleiding.
  • Het werk legt een verbinding met de buitenwereld.
  • Het werk is relevant voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied.
‘Deelname aan de Eindwerkprijs heeft ons een nieuw netwerk opgeleverd. Het was een katalysator om de vertoning van onze film Insight Out op een professionele manier de wereld in te brengen. Daarnaast is het voor studenten die ik lesgeef op de AHK en Codarts inspirerend om te zien wat een kunstvakdocentopleiding kan brengen en betekenen, het is ontzettend breed EN het feit dat we gewonnen hebben is een keihard bewijs dat educatie ook van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Dat is een fijne waardering.'
Gabriela Acosta Camacho (winnaar Eindwerkprijs, master Kunsteducatie)

Vragen?

Delen