De AHK reikt op maandag 25 november 2019 voor de achtste keer de AHK Eindwerkprijs uit. Uit al het eindwerk van Lichting 2019 kunnen studenten en docenten excellente afstudeerwerken voordragen. De jury maakt vervolgens een selectie van genomineerden en bepaalt de winnaars van de prijzen: € 3.000 voor een bachelorproject, € 3.000 voor een masterproject en een publieksprijs die pas tijdens de uitreiking bekend wordt gemaakt.

Bekijk de genomineerde projecten

Belangrijke data voor inzenders

22 oktober: workshop Sticky Stories voor genomineerden
24 en 25 oktober: foto- en video-opnames genomineerden

Prijsuitreiking

Iedereen is welkom om de openbare prijsuitreiking bij te wonen.
Datum: maandag 25 november 2019
Tijd: inloop vanaf 16.00 uur, officiële programma: 16.30-18.00 uur, aansluitend borrel
Locatie: Conservatorium van Amsterdam, Oosterdokskade 151, Blue Note-zaal

Criteria

Hoe vergelijk je een choreografie met een architectonisch ontwerp of een erfgoedscriptie met een percussievoorstelling? De jury staat elk jaar weer voor een ingewikkelde opgave. Naast een goede beoordeling, is een belangrijk criterium waarop zij de inzendingen beoordeelt de manier waarop je in je eindwerk een verbinding maakt met de buitenwereld, en de relevantie van je werk voor de verdere ontwikkeling van het vak. Dit moet blijken uit de inzending en motivatie. 

‘Voor mij betekende het winnen van de Eindwerkprijs steun en erkenning van het harde werk aan mijn afstudeerproject, en daarnaast veel aandacht voor mijn plan.'
Bengin Dawod Abdullah (winnaar Eindwerkprijs, master Stedenbouw)

Jury

Vragen?

Delen