Op 21 januari 2021 wordt de prijs voor het beste werk van Lichting 2020 uitgereikt. De inzenddeadline is inmiddels verstreken; studenten en docenten hebben excellent werk voorgedragen. De jury maakt uit de inzendingen een selectie van genomineerden die op 5 november bekend wordt gemaakt. Vervolgens bepaalt de jury de winnaars van de prijzen: € 3.000 voor een bachelorwerk, € 3.000 voor een masterwerk en een Publieksprijs.

Jury

Criteria

Hoe vergelijk je een choreografie met een architectonisch ontwerp of een erfgoedscriptie met een percussievoorstelling? De jury vergelijkt de afstudeerwerken en portfolio's op basis van de volgende criteria: 

  • Het werk heeft een goede beoordeling gekregen van de opleiding.
  • Het werk legt een verbinding met de buitenwereld.
  • Het werk is relevant voor de verdere ontwikkeling van het vakgebied.

AHK Eindwerkprijs Reglement 2020 (PDF)

‘Deelname aan de Eindwerkprijs heeft ons een nieuw netwerk opgeleverd. Het was een katalysator om de vertoning van onze film Insight Out op een professionele manier de wereld in te brengen. Daarnaast is het voor studenten die ik lesgeef op de AHK en Codarts inspirerend om te zien wat een kunstvakdocentopleiding kan brengen en betekenen, het is ontzettend breed EN het feit dat we gewonnen hebben is een keihard bewijs dat educatie ook van hoge artistieke kwaliteit kan zijn. Dat is een fijne waardering.'
Gabriela Acosta Camacho (winnaar Eindwerkprijs, master Kunsteducatie)

Vragen?

Delen