Alumnus Dewy Venerius genomineerd voor AHK Eindwerkprijs

Gepubliceerd op

Dewy Venerius studeerde afgelopen zomer af aan de opleiding Docent beeldende kunst en vormgeving van de Breitner Academie. Haar afstudeerwerk Kawaii Fastfood Collectie is nu genomineerd voor de AHK Eindwerkprijs, de prijs voor het beste afstudeerproject 2018.

“Als beeldend afstudeerwerk heb ik twee productcollecties ontwikkeld met illustraties, waarbij ik mijn inspiratie heb gehaald uit de Japanse, populaire beeldcultuur”, vertelt Dewy. Eten loopt als een rode draad door de collecties heen. De Kawaii Fastfood Collectie bestaat uit tekeningen en producten van junkfood en toetjes die zijn geïnspireerd op de Kawaii-cultuur uit Japan. Binnen deze subcultuur draait alles om onvolwassenheid en vluchten meisjes in een snoezige kinderwereld. De Foxy & Trash Panda serie, ook onderdeel van Dewy’s afstudeerproject, beeldt een vriendschap uit van Foxy en Trash Panda die samen de wereld verkennen. Ze vinden op verlaten plekken diverse achtergelaten voertuigen die ze ombouwen tot eettentjes, foodtrucks en voedselstalletjes. Meer lezen over Dewy? Ga naar haar projectsite. 

Dewy maakt behalve kans op de prijs voor het beste bachelorproject, ook kans op de publieksprijs. Stemmen hiervoor kan nu via de website www.ahk.nl/eindwerkprijs. Hier zijn tevens alle andere genomineerden te vinden. De prijsuitreiking vindt plaats op maandag 26 november in de Filmacademie, wees welkom!

Delen