The Unspoken Truth - Dion Rosina

Dion Rosina maakt schilderijen die zijn gebaseerd op historisch beeldmateriaal en zijn persoonlijke verbeelding.

 

Genomineerde AHK Eindwerkprijs 2021: Dion Rosina
Studie: Beeldende Vorming, Breitner Academie
Afstudeerproject: The Unspoken Truth
Medium: serie schilderijen

In zijn werk verkent Dion Rosina de onderbelichte geschiedenis van de Afrikaanse diaspora en hoe deze zich verhoudt tot het heden. Dion Rosina beschouwt zijn schilderijen als een domein waarmee hij onderwerpen als immigratie, repressie, realiteit en vervreemding kan samenvoegen en bevragen.

De figuren in zijn werk bevinden zich doorgaans in niet volledig te duiden situaties en in omgevingen met een droomachtig karakter, die schommelen tussen herkenning en vervreemding. Onvoltooide plekken in de voorstelling leggen de ondergrond bloot, waardoor de onderschildering zichtbaar wordt. Hiermee probeert hij vragen te stellen over de betekenis van realiteit. Zijn het gaten in de realiteit, of wordt deze daardoor juist zichtbaar?

Dit eindwerk is een van de elf afstudeerprojecten die genomineerd zijn voor de AHK Eindwerkprijs 2021, de afstudeerprijs van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK).

Op 10 februari 2022 maakt de AHK via een live stream de drie winnaars van de Eindwerkprijs bekend: voor het beste bachelor afstudeerproject, het beste master afstudeerproject en de winnaar van de publieksprijs.

Houd
www.ahk.nl/eindwerkprijs in de gaten voor onregelmatige updates onder meer over stemmen voor de publlieksprijs.

Naar Dion's alumnuspagina

Delen