Erin Stel

Erin Stel

Beroep: Educatiemaker & Theaterdocent pedagogische academie Hanze Hogeschool

Tijdens de master kwam ik erachter dat het woord speelruimte voor mij centraal staat. Kunsteducatie is volgens mij een speelruimte om te oefenen voor het echte leven. Binnen kunsteducatie kun je bevragen, experimenteren, (fouten) maken en je eigen gedachten en ideeën vormgeven.

Het afgelopen jaar paste ik dit toe in mijn eindprojecten. Voor de module Kunsteducatief project maakte ik samen met klasgenoot Fee Jolink een lessenserie voor het Waddenlaboratorium van Oerol. In deze lessenserie onderzoeken kinderen door middel van wetenschap, filosofie en (film)kunst de wereld om hen heen. Deze lessenserie bevorderde het symbioceen denken, een voorgesteld tijdperk waarin mens, natuur en technologie samen een nieuwe balans creëren.

Voor Empirisch onderzoek, dat ik samen met Gina Sanches uitvoerde, onderzochten wij hoe de mentale gezondheid van leerlingen van de werkplaats kindergemeenschap (VO) bevorderd kan worden door middel van spel. Hiervoor ontwierpen wij een spel dat leerlingen uitdaagt om meer over mentale gezondheid te praten.

Ik heb de speelruimte van de masters ervaren als een plek om te oefenen voor mijn verdere carrière. Ik heb gemaakt en geleerd en ben hierdoor mede uitgegroeid tot de professional die ik nu ben.

Back to list
Share