Een hele prestatie

Tuesday 19 December 2023, 20:00 - 21:00 hrs.
Crea
Nieuwe Achtergracht 170
1018 WV Amsterdam

Stil zitten en niks doen in je leven is geen optie. We willen allemaal iets bereiken, iets achterlaten oftewel presteren. Tegelijkertijd zijn we bang om te falen, vooral als anderen toekijken. Als het ons lukt om iets te presteren vergelijken wij onszelf met anderen en blijven we bescheiden.

In een land waar reƫle gevaren zoals wilde dieren en oorlog niet actief aanwezig zijn, verplaatst onze angst zich naar alledaagse situaties zoals sollicitatiegesprekken, het geven van PowerPointpresentaties en kringverjaardagen. We zijn bang om verstoten te worden door onze eigen soort en onder aan de sociale ladder geplaatst te worden. Dus wat moet je dan doen? Vooral keihard presteren en geen fouten maken. Want wat ben je naast de dingen die je doet?

In "Een Hele Prestatie", de afstudeervoorstelling van theaterdocent Sieb ten Haaf, onderzoeken Sieb en zijn acteurs de impact die prestatiedruk, stress en faalangst heeft op jongvolwassenen. Tegelijkertijd proberen ze een muzikaal en theatraal spektakel neer te zetten dat pijnlijk grappig, zelfbewust en soms een beetje flauw is.

De druk staat hoog op de spreekwoordelijke ketel, want na alle voorstellingen die Sieb al heeft gemaakt moet zijn afstudeervoorstelling de kers op de taart zijn.

Bestel je tickets door te klikken op de gewenste datum en tijd en volg de instructies:

maandag 18 december 2023 20:00 - 20:45
dinsdag 19 december 2023 20:00 - 20:45

Concept en regie: Sieb ten Haaf
Spel: Puck Boekestijn, Elja Mantel, Tijmen de Rooy en Jip Wijnstra
Regieassistent: Lou Mertens
Begeleiding: Peter van Roermund, Sabrina van Halderen en Bart Sietsema
Met dank aan: Nadege Chaumont, Tom Willems, Meeke Beumer, Academie voor Theater en Dans, CREA en Lynn Leeneman

This performance will be in Dutch.

Share