Exquiste Corpses en Soap Crash geselecteerd voor Makers present: Dance

Published on

De choreografieën Exquiste Corpses gemaakt door Marina Colomina en Soap Crash van Clara Amaral zijn geselecteerd voor The Makers present: Dance tijdens het ITs festival. Beide stukken zijn het resultaat van een samenwerking tussen SNDO-makers en MTD-dansers. De choreografieën zijn recentelijk in Het Veem Theater opgevoerd tijdens het 3 for MTD festival.

De choreografieën Exquiste Corpses gemaakt door Marina Colomina en Soap Crash van Clara Amaral zijn geselecteerd voor The Makers present: Dance tijdens het ITs festival.  Beide stukken zijn het resultaat van een samenwerking tussen SNDO-makers en MTD-dansers. De choreografieën zijn recentelijk in Het Veem Theater opgevoerd tijdens het 3 for MTD festival.

In The Makers Present: Dance presenteren jonge dansmakers hun recente choreografieën. Artistiek leider Tim Persent bezocht alle dansopleidingen en maakte een selectie van de meest eigenwijze, ontroerende en verontrustende eigengemaakte dansvoorstellingen. De geselecteerde studenten dingen mee naar de ITs Choreography Award 2012.

In 2011 won Simon Tanguy de ITS Choreography prijs. SNDO-er William Collins won de prijs in 2010. Daarvoor waren het de SNDO-studenten Alma Soderberg (2009), Leena Keizer (2008), Christoph Leuenberger (2007) en Pere Faura (2006).

Dit jaar is Simon Tanguy terug en zal op 28 juni zijn nieuwe voorstelling presenteren: Japan.Fever.More. In deze trilogie verkent hij het lichaam als ‘radiotransmitter’.

Meer informatie: www.itsfestivalamsterdam.com

Share