Yuri Honing wint VPRO/Boy Edgar Prijs 2012

Published on

Saxofonist Yuri Honing is dit jaar de winnaar van de belangrijkste jazzprijs van Nederland, de VPRO/Boy Edgar Prijs 2012. Yuri Honing is alumnus van en docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij is daarmee de vijfde docent en/of alumnus van het CvA die de prijs wint.

Saxofonist Yuri Honing is dit jaar de winnaar van de belangrijkste jazzprijs van Nederland, de VPRO/Boy Edgar Prijs 2012. Yuri Honing is alumnus van en docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Honing wordt geroemd om zijn 'grote muzikaliteit, vakmanschap en ambachtelijkheid en is op een creatieve, inventieve manier grensverleggend en grensoverschrijdend met zijn vak bezig', meldt het juryrapport. Hij is de vijfde docent en/of alumnus van het CvA die de prijs wint. Saxofonist Benjamin Herman, bassist Ernst Glerum, gitarist Anton Goudsmit en saxofonist Ferdinand Povel wonnen respectievelijk in 2006, 2009, 2010 en 2011 de prijs.

De VPRO/Boy Edgar Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een musicus die zich reeds geruime tijd onderscheidt door opmerkelijke verdienste op creatief gebied ter verlevendiging van de Nederlandse jazz en geïmproviseerde muziek. De VPRO/Boy Edgar Prijs bestaat uit een plastiek van Jan Wolkers en een geldbedrag van € 12.500,-.
Lees meer

Share