Nieuw verschenen: publicatie Altermoderne kunsteducatie

Gepubliceerd op

Het onderzoeksrapport 'Altermoderne Kunsteducatie: theorie en praktijk' is nieuw verschenen bij het lectoraat Kunst- en cultuureducatie. Talita Groenendijk en Marike Hoekstra deden onderzoek naar de uitgangspunten voor altermoderne kunsteducatie.

 

Kunsteducatie moet intercultureel, procesgericht en leerlinggestuurd zijn. Deze uitgangspunten voor altermoderne kunsteducatie zijn ontwikkeld vanuit het idee dat kunstonderwijs moet aansluiten bij de leefwereld van jongeren, bij mondiale ontwikkelingen en bij ontwikkelingen in de actuele kunst.

In opdracht van het lectoraat Kunst- en cultuureducatie hebben Talita Groenendijk en Marike Hoekstra de uitgangspunten onderzocht. Zij deden onderzoek in lessituaties op verschillende scholen, dat mogelijk werd gemaakt door docenten, scholen en leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Het onderzoeksproject werd geinitiëerd in samenwerking met de Academie voor Beeldende Vorming en kreeg financiële steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunsten.

De resultaten van dit onderzoek worden beschreven in het onderzoeksrapport Altermoderne Kunsteducatie: theorie en praktijk

Delen