De Onderzoeksagenda is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen lectoren van negen hogescholen en het ROC van Amsterdam. Zij hebben gezamenlijk de kernprincipes en aanbevelingen geformuleerd voor het integreren van kunst, wetenschap en technologie in het onderwijs.
In de huidige samenleving, waar complexe vraagstukken vragen om innovatieve en creatieve oplossingen, is het vermogen om disciplines te overstijgen essentieel. De Onderzoeksagenda biedt handvatten voor onderwijsinstellingen om ArtsSciences-onderwijs vorm te geven en zo leerlingen, leerkrachten, studenten en docenten voor te bereiden op de toekomst.
Betrokken lectoren: Melissa Bremmer en Emiel Heijnen, Lectoraat Kunsteducatie, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten; Michel Van Dartel, Lectoraat Situated Art, Design & Technology, Avans Creative Innovation; Janine Stubbe, Lectoraat Performing Arts Medicine, Codarts Rotterdam | University of the Arts; Symen van der Zee, Lectoraat Vernieuwend Onderwijs, Hogeschool Saxion Hogeschool; Falk Hübner, Lectoraat Artistic Connective Practices, Fontys Hogeschool; Bert Bredeweg, Lectoraat Didactiek van de Bètavakken, Hogeschool van Amsterdam; Monique Pijls, Practoraat Gecijferdheid, ROC van Amsterdam | Flevoland; Daniëlle Arets, Lectoraat Designing Journalism, Fontys Hogeschool; Monique Leygraaf, Lectoraat Kansengelijkheid, Hogeschool IPABO; Fabiola Camuti (she/her), Lectoraat Creatieve Maakprocessen en Leren, HKU.
De publicatie is donderdag 6 februari gelanceerd tijdens het symposium Arts❤️Sciences: Vakoverstijgend Onderwijs voor de Toekomst; georganiseerd door Lectorenplatform OKWT in samenwerking met CASE (Centre for Arts & Sciences Education). Waarna deelnemers de inhoud in de praktijk brachten tijdens diverse workshops. Blijf CASE (Centre for Arts & Sciences Education) volgen voor meer nieuws over het plenaire programma en de workshops!
Bekijk de publicatie