WWOW! Wicked Ways Of Watching Een onderzoek naar effectieve en onconventionele werkvormen voor kunstanalyse en kunstbeschouwing in het lokaal én op locatie.

Om je blik op kunst te verkennen, verdiepen en te verbreden is een open aandacht en nieuwgierigheid nodig. Dit is, zeker bij een ongeoefende kijker, lang niet altijd aanwezig. Een meer verassende en activerende aanpak kan hierbij helpen. In dit onderzoek zullen diverse activerende beschouwingsmethodes en werkvormen worden ontwikkeld en getest die kunnen uitdagen om kunst op een prikkelende manier te benaderen en te ervaren. De opbrengst hiervan zal leiden tot een theoretisch onderbouwde publicatie met kijkfitness voor, met name, actuele kunst. Een artistieke verzameling van handvaten en oefeningen voor beschouwen, analyseren, beschrijven, betekenisgeving, interpretatie, visie vorming en uitwisseling.

Biografie
Oskar Maarleveld is beeldend kunstenaar, vormgever, muzikant en kunstdocent aan het montessorilyceum en aan de Breitner Academie te Amsterdam. Oskar is onder andere een van de drijvende krachten achter Studio Breitner, de kunsttalentklas van de Breitner Academie voor leerlingen van diverse middelbare scholen. In zijn artistieke praktijk en in zijn rol als docent zoekt hij naar manieren om betekenisvolle en onverwachte verbindingen tot stand te brengen. Oskar was in 2012 onderdeel van de onderzoeksgroep altermoderne kunsteducatie en deed in 2014 onderzoek naar een nieuwe en meer beeldende reflectiemethode voor praktisch beeldend werk in het voorgezet onderwijs. Van 2012 tot 2020 was hij lid van de constructiegroep examens Tehatex / kunst voor de Havo bij het CITO Arnhem.
 

Delen