De kunst van het ontwerpen 2020

Om de bijzondere expertise van toekomstige kunstdocenten als educatief ontwerper zichtbaar te maken organiseren het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA), het Landelijk Overleg Kunstvakdocentenopleidingen (KVDO) en het lectoraat Kunsteducatie van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten deze educatieve ontwerpprijs. Een ontwerpprijs voor het meest innovatieve of prikkelende kunsteducatieve ontwerp, ontworpen door aankomende kunstdocenten.

De hedendaagse educatieve praktijk vraagt om docenten die niet alleen les kunnen geven, maar ook vanuit een persoonlijke visie onderwijs (mede) kunnen ontwikkelen en vormgeven. Dat geldt zeker voor het onderwijs in de kunsten, een dynamisch vakgebied met steeds nieuwe artistieke uitingen, wispelturige makers en veranderlijke opvattingen.

Uit de genomineerde ontwerpen van dit jaar heeft de vakjury #dewereldnaardeklote tot winnaar uitgeroepen. Lees het juryrapport. Het publiek stemde online Lichtje en ROET naar de publieksprijs. Lees meer over alle genomineerden.

 

 

Delen