An Academy 2007 IDFA

Voor de vierde keer organiseerde het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling samen met Aheater Gasthuis An Academy - een experimentele leeromgeving die in bijzondere omstandigheden tijdelijk in het leven wordt geroepen om jonge theatermakers uit verschillende disciplines de gelegenheid te bieden zich door collegae en de actuele state of the arts te laten inspireren. Eerder dit jaar reisden deelnemers van An Academy met een visum van de ‘State of Translocality’ per bus naar het Kunstenfestivaldesarts in Brussel voor een intensief weekend gevuld met internationaal theater en beeldende kunst. In de jaren daarvoor vond An Academy twee keer plaats in de context van het Holland Festival.

Dit najaar bezocht An Academy het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Het IDFA heeft in 20 jaar een toonaangevende internationale status opgebouwd als podium voor de hedendaagse documentaire kunst. Een tiental kunstenaars werd uitgenodigd om hun eigen artistieke werk in een kritisch perspectief te plaatsen en gezamenlijk de confrontatie aan te gaan met de makers en films die het IDFA presenteert. Welke gedachten roept dit op over intermedialiteit, de rol van documentaire strategieën in het hedendaagse theater en de fictionalisering van de werkelijkheid?

Moderator van deze editie van An Academy was Peter Missotten, videokunstenaar, een van de oprichters van De Filmfabriek en verbonden aan het Toneelhuis in Antwerpen.

Deelnemers waren: Titia Bouwmeester, Laura van Dolron, Liesbeth Gritter, Edit Kaldor, Susanne Kennedy, Karen Lancel, Carina Molier, Sjoerd Wagenaar, David Weber-Krebs, Jibbe Willems en Julia Willms.

links

An Academy 2005 - Holland Festival
An Academy 2006 - Holland Festival
An Academy 2007 - Kunstenfestivaldesarts
We Live Here 2011

Delen