Earport

Earport Amsterdam was een duizelingwekkende muzikale marathon waarin meer dan honderd Amsterdamse musici met de meest uiteenlopende roots elkaar ontmoetten in één doorlopend concert.

In het Conservatorium van Amsterdam kwamen de muzikale pioniers van de stad samen – van samplekunstenaar Eboman tot zigeunerviolist Nello Mirando, van de Caribische Jazz van Fra Fra Sound tot concertpianist Marius van Paassen.

Componist Paul Oomen was gastheer van de musici en creëerde met Earport een doorgaande post-fusion symfonie: een grandioze muzikale structuur waarin de klanken van alle musici met elkaar werden verbonden.

In de projecten van Earport stond de ontmoeting centraal tussen muzikale werelden. Earport onderzocht de vele wegen die musici wereldwijd bewandelen en zocht naar het punt waar hun routes elkaar kruisen. De gedachte achter Earport is daarom post-fusion – zoeken het naar vernieuwende en verassende in muziek door de confrontatie tussen uiteenlopende muzikale culturen, stijlen en attitudes.

Earport Amsterdam vond plaats op 30 en 31 januari 2009 in het Conservatorium van Amsterdam.

Delen