Music in Motion

In een samenwerking met de Nederlandse Filmacademie en het Conservatorium van Amsterdam organiseerde orkest MaxTak het project ‘Music in Motion’.

Doel van het project is het ontwikkelen van een aantal korte films met een geheel eigen soundtrack door studenten. Niet eerst de film en dan de muziek, maar een gezamenlijke zoektocht naar hoe beeld en klank elkaar kunnen inspireren, beïnvloeden en versterken.

Vijf studenten Compositie werkten samen met zes studenten van Interactieve media / Visual effects aan de ontwikkeling van vijf concepten waarin beeld en klank samenkomen. Organisator MaxTak is het project gestart omdat gebleken is dat het voor aankomende filmmakers moeilijk is om de juiste muziek voor hun film te vinden, omdat ze onbekend zijn met het Nederlandse componistenlandschap. Omgekeerd ligt er voor componisten een grote markt in de filmindustrie, maar worden zij nauwelijks voorbereid op deze bedrijfstak.

Het resultaat van Music in Motion werd in april 2008 gepresenteerd onder leiding van Orkest MaxTak in de Westerunie in het Westerpark.

 

Delen