(un)framed

(un)framed is het resultaat van een samenwerkingproject tussen Dansgroep Amsterdam en drie onderdelen van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten: de opleiding Scenografie van de Theaterschool, de Academie van Bouwkunst en het lectoraat Kunstpraktijk en artistieke ontwikkeling.  

Stadsschouwburg Amsterdam vormde het decor voor (un)framed, het locatieproject van Dansgroep Amsterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. De choreografie belichtte de nieuwe publieksruimtes van de Stadsschouwburg door dans, decor en architectuur te verbinden: het publiek werd uitgenodigd de dansroute van oud naar nieuw te volgen.

Studenten Bouwkunst en Scenografie hebben installaties ontworpen die de relatie tussen het gebouw, publiek en de dansers onderzoeken en uitlichten. Deze installaties vormen onderdeel van de choreografie die Krisztina de Châtel en Massimo Molinari speciaal voor de nieuwe publieksruimtes  van de Stadsschouwburg Amsterdam maakten.

In het voorjaar van 2009 werden de nieuw gebouwde Rabozaal en Stanislavski (publieksruimte met café-restaurant en informatiehal) in gebruik genomen. Op uitnodiging van festival Julidans maakten Krisztina de Châtel en Massimo Molinari van Dansgroep Amsterdam een choreografie voor deze nieuwe ruimtes. De voorstelling begint in het oude gedeelte van de Stadsschouwburg; het publiek volgt samen met de dansers een route door het gebouw die eindigt in de foyer voor de nieuwe vlakkevloertheaterzaal: de Rabozaal.  De ontworpen installaties verbinden de architectuur van de publieksruimtes met de dans. Op deze manier worden bezoekers zich bewust van ruimtes waar ze normaal gesproken ‘alleen maar’ doorheen lopen.

links

links

 Krisztina de Châtel Artist in Residence 2006-2007

Delen