AIR Leanne Simpson

Van 14 t/m 26 april komt Leanne Betasamosake Simpson naar Amsterdam. Ze is uitgenodigd als Artist in Residence door het lectoraat Academie voor Theater en Dans. Leanne Betasamosake Simpson is een Michi Saagiig Nishnaabeg schrijver, muzikant, denker en activist die wordt gezien als een van de belangrijkste inheemse stemmen van haar generatie. Haar werk brengt politiek, verhaal en zang samen en laat het publiek kennis maken met een rijke en gelaagde wereld van geluid, licht en soevereine creativiteit. Ze is lid van de Alderville First Nation in Ontario, Canada.
 

Het lectoraat Sociale Rechtvaardigheid en Diversiteit in de Kunsten nodigde Ayesha Ghanchi uit om zich met Simpsons werk bezig te houden. De afgelopen weken hebben we ‘Dancing on our Turtle’s Back’ en ‘This Accident of Being Lost’ verkend.

Ook organiseren wij Leanne’s Theory of Ice concert op 25 april in de TolhuistuinChihiro Geuzebroek zal in gesprek gaan met Leanne. Gebruik de ‘AHKAIR’-promotiecode om E5 korting te krijgen op een regulier ticket.

Het volledige programma van Leanne’s residentie vindt u hier

Veel dank aan Paulina Trejo Mendez, die de prachtige collage maakte voor de campagne van Leanne’s bezoek.

Delen