Art & Society-programma

Het Art & Society-programma is een postgraduate programma dat de AHK aanbiedt aan geselecteerde alumni die zich in de transitie bevinden van opleiding naar praktijk. De deelnemers hebben een werkplek in de AHK Culture Club en krijgen de ruimte om te creëren, te testen en elkaar te ontmoeten.

Transformatie door co-creatie
De deelnemers leren van elkaar. Ze experimenteren met elkaars kennis en technieken en dagen zo bestaande conventies uit. Samen leggen zij nieuwe verbindingen en onderzoeken zij hoe door co-creatie tussen de disciplines het klassieke kunstonderwijs kan transformeren. De nieuwe, trans disciplinaire taal die ontstaat, biedt inspiratie en handvatten voor de verandering bestaande structuren in het onderwijs, de instituten en de sectoren.

De AHK Culture Club als thuisbasis
De deelnemers van het Art & Society-programma komen vanuit alle academies van de AHK. Alleen al die samenstelling zorgt voor een nieuw, discipline-overstijgend netwerk tussen de makers onderling. De AHK Culture Club op het Marineterrein is de thuisbasis en elk jaar zullen nieuwe teams die plek gebruiken en voortbouwen op de ervaringen van de vorige teams. Zo blijft de kennis en ervaring die zij op doen op het gebied van nieuwe vormen van maakpraktijk en onderwijs bestaan.

Maakplaats - Met, Door, Voor het Jonge Kind

Speciaal programma voor AHK-studenten en net afgestudeerden

 

Wat kun je leren van een kleuter? Hoe scherpt een non verbale ontmoeting met een peuter jouw werk?

Laat je uitdagen door het onderzoekende karakter en de eerlijke reactie van het jonge kind. In dit interdisciplinaire programma ga jij met je eigen artistiek verlangen en vaardigheid de ontmoeting aan met kinderen van nul tot zes jaar oud. Vervolgens creëer je onder begeleiding van professionals een interactieve performance, installatie of een object.

  • wanneer: vrijdag 6, zaterdag 7, zaterdag 14 en zondag 15 mei
  • waar: Culture Club, Marineterrein, Amsterdam
  • wie: studenten en net afgestudeerde
  • kosten: €40  -  (mochten de kosten je weerhouden om mee te doen, neem dan graag contact met ons op).

Lees hier meer over het programma

 

Ja, ik schrijf me in!

#Team2 - Art & Society-programma

Het Art & Society programma wordt mede mogelijk gemaakt door IXA Next.

Delen