Art & Society-programma

Het Art & Society-programma is een postgraduate programma dat de AHK aanbiedt aan geselecteerde alumni die zich in de transitie bevinden van opleiding naar praktijk. De deelnemers hebben een werkplek in de AHK Culture Club en krijgen de ruimte om te creëren, te testen en elkaar te ontmoeten.

Transformatie door co-creatie
De deelnemers leren van elkaar. Ze experimenteren met elkaars kennis en technieken en dagen zo bestaande conventies uit. Samen leggen zij nieuwe verbindingen en onderzoeken zij hoe door co-creatie tussen de disciplines het klassieke kunstonderwijs kan transformeren. De nieuwe, trans disciplinaire taal die ontstaat, biedt inspiratie en handvatten voor de verandering bestaande structuren in het onderwijs, de instituten en de sectoren.

De AHK Culture Club als thuisbasis
De deelnemers van het Art & Society-programma komen vanuit alle academies van de AHK. Alleen al die samenstelling zorgt voor een nieuw, discipline-overstijgend netwerk tussen de makers onderling. De AHK Culture Club op het Marineterrein is de thuisbasis en elk jaar zullen nieuwe teams die plek gebruiken en voortbouwen op de ervaringen van de vorige teams. Zo blijft de kennis en ervaring die zij op doen op het gebied van nieuwe vormen van maakpraktijk en onderwijs bestaan.

Eindpresentaties Art & Society #Team2: TUSSEN RUIMTE

Negen maanden lang werkten de leden van #Team2 in de AHK Culture Club aan hun kunstprojecten. In deze interdisciplinaire omgeving waar kunstvormen elkaar raken leerden ze van elkaar en over zichzelf. Ideeën smolten samen. Op 25 juni 2022 presenteerden ze hun werk en transformeerden ze het Marineterrein in een TUSSEN RUIMTE. 

Lees meer over de eindpresentaties

Programma eindpresentatie

Het Art & Society programma wordt mede mogelijk gemaakt door IXA Next.

Delen