“Door middel van technologie wil ik cultureel erfgoed toegankelijk maken voor een groot publiek”
Malou Minkjan, Reinwardt Academie

Ik vind het vet om deel uit te maken van het Art & Society programma. Tijdens de eerste kennismaking heb ik al veel inspirerende verhalen gehoord en ik kijk er naar uit om samen met de andere een mooi programma neer te zetten. We vormen de eerste groep, dat maakt het extra uitdagend. Het makerschap heb ik altijd interessant gevonden, maar ik heb nooit het idee gehad dat dit voor mij een reële optie was. Deze erkenning geeft mij meer vertrouwen en energie om de stoute schoenen aan te trekken en mijn eigen pad te volgen.

Door middel van technologie wil ik cultureel erfgoed op interactieve wijze toegankelijk maken voor een groot publiek, niet alleen binnen de museummuren, maar juist ook daarbuiten. Hierbij wil ik verder kijken dan het ontwikkelen van een app of website. Vetter zou het zijn om iets te maken dat aansluit op de bestaande, fysieke omgeving.

Tijdens het Art & Society programma hoop ik een concreet concept te ontwikkelen dat het stoffige erfgoedimago achter zich laat. Door dit programma ben ik bewust bezig met het vormen en ontwikkelen van een persoonlijke, maar ook maatschappelijk relevante skillset. Ik weet zeker dat ik daar mijn hele leven profijt van zal hebben. Ik hoop dat we ondanks de pandemie van de Culture Club een bruisende plek kunnen maken. Een plek voor onverwachte ontmoetingen en de tofste interdisciplinaire projecten binnen de AHK.

TERUG NAAR ART & SOCIETY

Delen