Module | Lanceer je project

Van zolderkameridee naar professioneel podium

Leer in vier lessen hoe je een concept idee in een professioneel en succesvol project verandert!

Broed jij, misschien samen met anderen, al langer op een idee? Vind je het tijd om hier serieus iets mee te doen? Of ben je bezig met het opzetten van een eigen project, maar weet je niet goed hoe je de ontwikkeling ervan kunt financieren? Of hoe je opvalt bij programmeurs met jouw idee zodat het project ook het professionele podium en het publiek krijgt dat het verdient? Kortom; wil jij je eigen idee een kickstart geven en met een duidelijk stappenplan op zak aan de slag? Dan is deze module voor jou!

Les 1 | Van idee naar concept
19 januari van 19:00-21:30, door Wendy van Os
In deze les leer je van je idee een concreet concept te maken. Wat maak je eigenlijk en voor wie? En waarom? Je concept is de kapstok voor alle onderdelen van het project en is daarom het startpunt van de module.Je leert wat de bouwstenen zijn van een goed doordacht concept en krijgt concrete tools om je ideeën zowel op papier als verbaal helder te verwoorden.

Les 2 | In het hoofd van sleutelfiguren
26 januari van 18:00-20:00, door Astrid Rose
In deze les nodigen we belangrijke stakeholders en sleutelfiguren uit. Uit eerste hand ontvang je advies over hoe je bijvoorbeeld boven op de stapel komt bij de programmeur, conservator, netmanager of het televisieprogramma waar je graag gezien wilt worden. Hoe vergroot je de kans dat je project gerecenseerd wordt of in een streaminglijst terecht komt? Kortom; hoe wordt jouw project gezien door de juiste ‘decisionmakers’ en krijgt het het podium dat het verdient? Ontvang tijdens deze les tips en trucs rechtstreeks vanuit het werkveld.

Sleutelfiguren zijn: Co de Kloet en Sander Janssens.

Wil je deze les los volgen? Koop hier dan je losse ticket voor 7,50 euro. 

Les 3 | Creëer je unieke verhaal
2 februari van 18:00-20:00 door Astrid Rose & Dalida de Graaf 
In deze les leer je jouw unieke verhaal te gebruiken om je concept nog krachtiger te maken. Je gaat hierbij aan de slag met je eigen concept uit les 1 én de input van de sleutelfiguren uit les 2. Je leert hoe je jouw concept kunt aanscherpen en je eigen unieke verhaal toe kunt voegen om op te vallen. Daarbij leer je hoe je te verplaatsen in de persoon die jouw project afneemt en te benoemen wat belangrijk is voor jouw publiek. Je leert je concept op maat te maken voor verschillende doelgroepen met als doel deze mensen het best te bereiken.

Les 4 | Financieringsmix & Fondsenwerving
9 februari 18:00-20:00 Simone van Bennekom
In deze les leer je hoe je aan geld kan komen en geld kan verdienen met en na het ontwikkelen van je project. Hoe kom je aan geld voor je conceptplan zodat je het ook echt kan gaan uitvoeren? Hoe kun je met een af project geld (blijven) verdienen? Hoe doen mensen binnen en buiten de creatieve sector dit en wat kunnen we van hen leren? In deze les leer je: wat een verdienmodel is, wat fondsenwerving, crowdfunding, vriendensystemen en sponsoring zijn. Met jouw ontwikkelde concept en vaardigheden weet je nu hoe je opvalt bij financiers zodat jouw project het podium krijgt wat het verdient.

Wil je deze les los volgen? Koop hier dan je losse ticket voor 7,50 euro. 

Praktische info

Voertaal
Deze module is voor zowel Nederlandse als Engelstalige studenten en alumni. De voertaal is Engels, maar alle docenten zijn Nederlands. De presentatie zal tweetalig worden aangeboden en vragen kunnen naar wens in Nederlands of Engels gesteld en beantwoord worden. 

Voor wie
Deze module is voor studenten en alumni van de AHK die een eigen project willen realiseren en gedekt willen krijgen.

Kosten
De kosten voor deze module zijn 20 euro. Let op! Door de huidige COVID-19 maatregelen zal deze module online plaatsvinden. 

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar ondernemen@ahk.nl

19 januari: van idee naar concept

26 januari: In het hoofd van sleutelfiguren

2 februari: Creëer je unieke verhaal

9 februari: Financieringsmix & Fondsenwerving

Delen