Module | Training: Pitchen & Presenteren

Hoe presenteer jij jezelf en je werk?
Verbeter tijdens deze training in vijf sessies jouw presentatie & pitchvaardigheden. Begin je te stamelen als je voor een groep staat? Raak je de rode draad in je presentatie of pitch kwijt? Weet je niet waar je je handen moet laten? Of ben je gewoon benieuwd wat je kunt verbeteren aan jouw manier van presenteren? Dan is deze training iets voor jou.  Tijdens deze training leer je het verbeteren en bewuster toepassen van vaardigheden die je kan inzetten tijdens een presentatie en/of pitch.

We werken aan lichaamstaal, stemgebruik, ruimtegebruik, de interactie met het publiek en de opbouw van je presentatie. Je leert je bewust te worden van hoe je praat, maniertjes en welke houding je aanneemt. Je gaat op zoek naar jouw stijl van presenteren. De kracht van jouw presentatie wordt naast een aantal technische vaardigheden ook bepaald door de kleur van jouw karakter. Eigenheid staat in deze training centraal, want presenteren gaat meer vanzelfsprekend als je ‘gewoon’ jezelf kan zijn.

Les 1 | Lichaamstaal 
Donderdag 5 november 2020. 19:00-21:30
Wat is je houding? Hoe sta je? Wat betekent dat? Wat doet het met jou en wat doet het met je publiek? In deze les leer je je bewust te worden van je fysieke taal, hoe je daarmee kunt spelen en hoe je je lichaam in kunt zetten om een boodschap over te brengen aan je publiek.

Les 2 | Communicatie met je publiek en ruimtegebruik
Donderdag 12 november 2020, 19:00-21:30u
Hoe beweeg je jouw lichaam in de ruimte waarin je presenteert?  Leer hoe je de focus stuurt, hoe je een publiek aanspreekt en hoe je je een ruimte eigen maakt.

Les 3 | Structuur
Donderdag 19 november 2020, 19:00-21:30u
Leer hoe je een presentatie goed opbouwt. En het belang van voorbereiden.

Les 4 | Stem en adem
Donderdag 26 november 2020, 19:00-21:30u
Hoe vertel je een verhaal? Waar zit je adem als je presenteert? Leer je stem en adem juist te gebruiken, zodat je zelf op een gemakkelijke manier presenteert en er lol in hebt.

Les 5 | Energie en enthousiasme
Donderdag 3 december 2020, 19:00-21:30u
Jouw manier van presenteren is eigen en komt voort uit jouw fascinatie. Leer deze kracht in te zetten, erop te vertrouwen en vanuit enthousiasme te presenteren.

Door wie
Docent Marjolein Roeleveld behaalde in 2005 haar bachelor Theaterdocent en studeerde in 2012 af aan de Mime Opleiding aan de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam. Daarna speelde zij bij theatergroepen als Kassys, TG Oostpool, Mtg Golden Palace, Afslag Eindhoven en Jessie L’Herminez en maakte eigen voorstellingen. Afgelopen jaar maakte zij het locatieproject Everywhere, challenging time op Station Tilburg. Hiernaast ontwikkelde zij presentatietrainingen, waarbij de nadruk ligt op eigenheid, (fysiek) bewustzijn en het maken van contact. Deze training is uitgegroeid tot een vak aan de Academie van Bouwkunst en ontwikkelt zich momenteel verder naar andere organisaties en opleidingen.

Praktische info

Voertaal
Deze training is voor zowel Nederlandse als Engelstalige studenten en alumni. Jij presenteert en de docent communiceert met jou in het Nederlands of Engels. 

Voor wie
Deze training is bedoeld voor studenten en alumni van de AHK die beter willen worden in het pitchen en presenteren van zichzelf en hun eigen werk. Voor deze training is geen voorkennis nodig. Wel is het belangrijk dat je alle lessen aanwezig bent, omdat er een bepaalde opbouw in de trainingen zit. Check dus goed of je alle data aanwezig kunt zijn, voordat je je opgeeft.

Kosten
De kosten voor deze module zijn 37,50 euro. Let op! Door de huidige COVID-19 maatregelen zijn er een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij! De lessen gaan altijd door. Mocht het door een mogelijke aanscherping van de COVID-19 maatregelen niet mogelijk zijn om offline te cursus te volgen, wordt deze via ZOOM online gegeven. 

Locatie
AHK Culture Club
Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
gebouw 027 K
1018 JA Amsterdam

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar ondernemen@ahk.nl

Delen