zzp-cursus | Module: Starten als ondernemer

Je gaat je bedrijf starten en dat wil je zo gezond en slim mogelijk doen. Welke ondernemingsvorm past bij jou? Welke verplichtingen ga je als ondernemer aan? Hoe schrijf je je in bij de Kamer van Koophandel? Wat zijn de ondernemersrisico’s en hoe dek je je in? Hoe stel je contracten en algemene voorwaarden op? Leer het in deze reeks lessen.

Les 1 | Inschrijven bij de KvK
Dinsdag 29 september 2020 van 19:00-21:30u door Wendy van Os
Je zet je eerste stappen richting ondernemerschap. Deze les geeft inzicht in welke ondernemingsvorm het beste bij jou past en welke verplichtingen je aangaat. Aan de hand van een stappenplan bereid je je goed voor op jouw inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Les 2 | Ondernemersrisico’s in kaart
Dinsdag 6 oktober 2020 van 19:00u-21:30u,door Coby van den Berg
Je bent opeens ondernemer. Dat is anders dan een werknemer. Welke risico’s zijn er? Hoe kun je jezelf tegen die risico’s beschermen? We gaan in op allerlei risico’s. Denk aan opdrachten die worden uitgesteld, facturen die niet worden betaald, plotselinge ziekte, investeringen die zich niet terugverdienen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Les 3 | Contracten
Dinsdag 20 oktober 2020 van 19:00-21:30u, door Nico Beltman
Duik met een gerust hart een nieuw project in, door van te voren duidelijk afspraken te maken. Voor welke risico's kan je je indekken? Wat zijn algemene voorwaarden en hoe stel je deze voor jezelf op? Neem je aktetas mee en reis mee in de wereld der juridische afspraken.

Praktische info

Voertaal
De voertaal van deze module is Nederlands. Deze module wordt ook in het Engels gegeven.

Voor wie 
Deze module is voor (bijna) startende ondernemers. Je wilt weten welke risico’s en verplichtingen ondernemen met zich meebrengt. Hoe bescherm je je tegen deze risico’s?

Kosten
De kosten voor deze module zijn 15 euro. Let op! Door de huidige COVID-19 maatregelen zijn er een beperkt aantal plaatsen, dus wees er snel bij! De lessen gaan altijd door. Mocht het door een mogelijke aanscherping van de COVID-19 maatregelen niet mogelijk zijn om offline te cursus te volgen, wordt deze via ZOOM online gegeven. 

Wil je graag alle ZZP-cursus modules volgen? Met deze passe-partout kan je de volgende modules volgen: Starten als ondernemer + Boekhouden en belasting + Ondernemen in de praktijk. Na deze ZZP-cursus heb jij alle basis kennis om je eigen onderneming te starten!

Locatie 
AHK Culture Club
Marineterrein Amsterdam
Kattenburgerstraat 5
gebouw 027 K
1018 JA Amsterdam

Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar ondernemen@ahk.nl

Delen