Module | Boekhouden en belastingen

De financiële administratie is niet ieders favoriet. Maar met alle informatie die je in deze lessen krijgt, ga je het een stuk makkelijker vinden. Of zelfs leuk, dat kan zomaar. Geen zorg, het betekent niet dat je het straks per se zelf moet doen. Je kunt je kennis ook inzetten om slim over de schouder van je boekhouder mee te kijken.

Les 1 | Boekhouden: Van offerte naar betaling
9 december 2019, 19-21:30 uur, door Richard van Os

Veeg het stof maar van je calculator. We duiken in de cijfers. We gaan in op de beginbalans, het maken van offertes, het afsluiten van overeenkomsten, de facturatie en het innen van gelden. In deze les leg jij een solide basis voor jouw financiële administratie.  

Les 2 | Boekhouden: Kosten, uitgaven en BTW
16 december 2019, 19-21:30 uur, door Richard van Os

Je wilt een helder inzicht in je financiën, je wilt je eigen cijfers begrijpen. Daarom gaan we dieper in op de boekhouding. We kijken naar grootboeken, journaalposten, kosten, investeringen en afschrijvingen. Je leert de taal van je boekhouder spreken.

Les 3 | Boekhouden: Resultatenrekening en eindbalans
6 januari 2020, 19-21:30 uur, door Richard van Os

Het boekhouden heb je bijna onder de knie. Er is nog een stap te gaan. Wat doe je met je afschriften en hoe ga je om met contante betalingen? En met privé-onttrekkingen, dat wat je uit de zaak haalt voor jezelf? Je leert ook de eindbalans en de resultatenrekening begrijpen.

Les 4 | Boekhouden: Inkomstenbelasting
13 januari 2020, 19-21:30 uur, door Richard van Os

Ieder jaar moet je een aangifte inkomstenbelasting indienen. Hoe vul je het formulier in? Wat is de kleine ondernemersregeling? Wat is een MKB-korting? Welke aftrekposten mag je gebruiken? Je krijgt het haarfijn uitgelegd. Je wilt tenslotte niet te veel belasting betalen.

Delen