Module | Ondernemen in de praktijk

Je bent er klaar voor. Je bedrijf staat in de startblokken. Nu focus je je op de praktijk van alledag. Want, tja, hoe bepaal je je tarief en hoe standvastig ga je daarmee om? Hoe ga je om met je tijd, wat betekent fair practice en ken je je eigen waarde? Antwoorden vind je in deze reeks lessen.

Les 1 | Ondernemen: Geld
11 november 2019, 19-21:30 uur, door Pauline Beran

Je commerciële kant is als ondernemer even belangrijk als jouw creatieve kant. Er moet geld in het laatje komen. Er zijn verschillende methodes om een goede prijs voor jouw werk te bepalen. We leren je ze allemaal. Ook gaan we in op hoe je omgaat met je tarief in onderhandelingen. Wat doe jij als je tarief onder druk wordt gezet?

Les 2 | Ondernemen: Tijd
18 november 2019, 19-21:30 uur, door Carolien van der Schoot

Als ondernemer is het een uitdaging om je eigen tijd te managen. Je accepteert die tweede klus, het is tenslotte een kans, maar vervolgens heb je geen privéleven meer. Of je hebt de tijdspanne van een project volkomen onderschat. Of je bent steeds brandjes aan het blussen en komt maar niet toe aan een langetermijnplanning. Leer eigenaar te worden van je eigen tijd.

Les 3 | Ondernemen: Fair practice
25 november 2019, 19-21:30 uur, door Sophie van Hoorn

Duurzaam, eerlijk en transparant ondernemen is belangrijk. Toch gaat het er in de praktijk niet altijd even eerlijk aan toe. Wat doe je wanneer je voor de keuze wordt gesteld: ‘doe het voor minder en anders niet’? Wanneer je uitgespeeld wordt tegen anderen? Handel je naar je kernwaarden? Je leert aan de hand van casussen je eigen visie te vormen en beslissingen te nemen.

Les 4 | Ondernemen: Waarde
2 december 2019, 19-21:30 uur, door Braenworks

Als kunstenaar is het goed om je bewust zijn van de waarde die je brengt. Voel jij je stevig genoeg om je tarief stellig neer te leggen bij je opdrachtgevers? Of om een beroep te doen op fondsen? Realiseer je je dat je niet om een gunst vraagt, maar dat het een uitwisseling is? Dat jij iets biedt waar anderen geld aan willen uitgeven? Leer in te zien welke waarde de ander bij jou kan inkopen.

Delen