Hoe presenteer jij jezelf en je werk? Verbeter in vijf sessies jouw presentatievaardigheden tijdens deze Training presenteren en communiceren. We werken aan lichaamstaal, stemgebruik, ruimtegebruik, opbouw van je presentatie en de relatie met je publiek. Eigenheid staat hierin centraal, want presenteren gaat meer vanzelfsprekend als je ‘gewoon’ jezelf kan zijn. De kleur van jouw karakter maakt je presentatie uniek.

Bewust zijn van hoe je praat, maniertjes en welke houding je aanneemt is daarbij van belang. Je kunt je pas echt verder ontwikkelen en je iets nieuws eigen maken als je je bewust bent van hoe je iets doet. Deze training gaat uit van jou als persoon en hoe jij de connectie met je publiek kan versterken.

Door wie
Docent Marjolein Roeleveld behaalde in 2005 haar bachelor Theaterdocent en studeerde in 2012 af aan de Mime Opleiding aan de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam. Daarna speelde zij bij theatergroepen als Kassys, TG Oostpool, Mtg Golden Palace, Afslag Eindhoven en Jessie L’Herminez en maakte eigen voorstellingen. Afgelopen jaar maakte zij het locatieproject Everywhen, challenging time op Station Tilburg.

Hiernaast ontwikkelde zij presentatietrainingen, waarbij de nadruk ligt op eigenheid, (fysiek) bewustzijn en het maken van contact. Deze training is uitgegroeid tot een vak aan de Academie van Bouwkunst en ontwikkelt zich momenteel verder naar andere organisaties en opleidingen.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor studenten en alumni die beter willen worden in het presenteren van zichzelf en hun eigen werk. Voor deze training is geen voorkennis nodig. Wel is het belangrijk dat je alle lessen aanwezig bent, omdat er een bepaalde opbouw in de trainingen zit. Check dus goed of je alle data aanwezig kunt zijn, voordat je je opgeeft.

Data:
Dinsdag 25 februari
Dinsdag 3 maart
Dinsdag 17 maart
Dinsdag 24 maart
Dinsdag 31 maart
Tijd: 19:00-21:30

Locatie: Academie voor Theater en Dans, Jodenbreestraat 3, 1011 NG, Amsterdam
Kosten: €35 voor de gehele training (5 lessen)
Taal: Nederlands/Engels

Delen