BeroepKunstenaar is dé kennisbank met praktische informatie over het starten en ontwikkelen van een duurzame beroepspraktijk als zelfstandige of in loondienst. Voor uitvoerende, scheppende en docerende kunstenaars van verschillende disciplines, voor ondersteunende beroepen en voor erfgoedspecialisten. Op specifieke vragen vind je hier al snel een antwoord!

 

Direct naar de kennisbank

BeroepKunstenaar

Maak gebruik van de vele praktische stappenplannen, faq's, tests en wegwijzers. Verdiep je in thema's zoals ondernemen, financiering of vaardigheden. Of bekijk eens een filmpje over de ervaringen van alumni met de start van hun carrière. Tijdens je studie kun je de site ook goed gebruiken bij projecten en als voorbereiding op je stage. Alle werkvelden waarin de AHK opleidt worden namelijk uitgebreid besproken.

Een greep uit de artikelen

Faq wat zijn NFT's?

Alles over wat NFT’s zijn en wat ze kunnen vertegenwoordigen. Over rechten en hoe je als maker zelf aan de slag kunt. Waar liggen de kansen en wat zijn de haken en ogen? NFT's bieden veel ruimte voor creativiteit en bijzondere (digitale) toepassingen. Je leest er hier meer over.

Impact van kunst en cultuur

Het belang en de waarde van kunst en cultuur leg je uit door de impact ervan zichtbaar te maken. Dit doe je door de impact vanuit verschillende perspectieven te benaderen: alles wat gemaakt wordt heeft naast een persoonlijke waarde, ook een artistieke, economische en maatschappelijke of sociale waarde. Met behulp van deze perspectieven kun jij het belang en de waarde van jouw werk of vakgebied goed overbrengen en onderbouwen. Dit is arts advocacy in de praktijk!

Stappenplan starten als zelfstandige

Wil jij officieel starten als zelfstandige, of ben je net begonnen? Beschrijf dan je activiteiten, ondernemingsvorm, bedrijfsnaam en schrijf je daarmee in bij de Kamer van Koophandel. Daarna zet je je administratie op en dek je je ondernemersrisico's af.

Samenwerken

Samenwerken is de vaardigheid om vanuit de eigen expertise een actieve bijdrage te leveren aan het productieproces. Bij samenwerken gaat het er niet alleen om wat jij als individu kunt en weet, maar juist wat jij samen met anderen kan en weet. Daarom is het waardevol mensen met verschillende achtergronden, competenties en vaardigheden bij elkaar te zetten.

Delen