BeroepKunstenaar.nl is de website van de AHK over de zakelijke kant van werken in de kunst- en cultuursector. Op de site is praktische informatie te vinden over bijvoorbeeld de verschillende werkvelden, ondernemen, belasting, juridische zaken en financiering van projecten. Naast een groot aantal teksten zijn er praktische stappenplannen, de rubriek 'ik wil ...', wegwijzers en tests.

Voor iedereen in de kunst- en cultuursector
BeroepKunstenaar.nl is er voor uitvoerende, scheppende en docerende kunstenaars, voor ondersteunende beroepen in de podiumkunsten en voor erfgoedspecialisten. Elke discipline heeft een eigen ingang: van architectuur tot muziek en van theater tot kunsteducatie. Studenten worden met behulp van BeroepKunstenaar.nl al tijdens de studie wegwijs gemaakt in de zakelijke kant van hun toekomstige werkveld. Ook voor alumni biedt BeroepKunstenaar.nl relevante informatie, bijvoorbeeld over het opstarten van een eigen beroepspraktijk als zelfstandige of in loondienst. Docenten gebruiken deze tweetalige site als hulpmiddel bij lessen over ondernemerschap.

Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten maakt werk van de zakelijke voorbereiding

De AHK ontwikkelt al sinds eind jaren negentig faculteitsoverstijgend lesmateriaal over de zakelijke kant van het vak. Van 2003 t/m 2009 deed de AHK dat i.s.m. Kunstenaars&CO (Cultuur-Ondernemen). De lancering van de nieuwe website in december 2010 markeerde een nieuw begin. BeroepKunstenaar.nl wordt verder ontwikkeld op basis van de behoeften van studenten en medewerkers van de AHK. De site wordt bij diverse opleidingen gebruikt in het onderwijs.

Suggesties voor verbetering zijn van harte welkom. Met vragen, aanvullingen of voor meer informatie kunt u terecht bij webmanager Judith Prins.

Contact
Judith Prins
Websitemanager beroepkunstenaar.nl
T 020 527 7803
judith.prins@ahk.nl
www.beroepkunstenaar.nl

Delen