Succesvolle pilot van Brood op de plank

Op maandagavond 16 januari vond de eerste editie van Brood op de Plank plaats. Ik zag het als een pilot: voor het eerst brachten we een lange tafel, een warme maaltijd en de open dialoog samen in het Starterscafé. Ik kijk terug op een inspirerende avond met waardevolle feedback van de aanwezigen!

Het ging als volgt: in een klein uur gingen we in duo’s door 6 gangen. Het eten voor je neus - fantastisch verzorgd door Carmen (van Starlounge Catering op de ATD) - bleef hetzelfde, maar bij elke gang hoorde een ander stadium van vragen en gesprekstof.   

Een greep uit de vragen:

  • Het tafeldekken: wil je je voorstellen? Hoe was je dag het?
  • De amuse: waar kom je vandaag? Wat studeer(de) je?
  • Het voorgerecht: met hoeveel tenen/voeten/benen sta je al in het werkveld? Vind je het leuk om geld te verdienen? 
  • Het hoofdgerecht: hoe zorg je goed voor jezelf? Scheid je werk en privé? 
  • Het dessert: wat is je droombaan? Oh en mag ik je nummer? 
  • De afwas (gezamenlijk): wil je delen wat opviel? Heb je een tip aan de ander? 

Opvallende feedback tijdens de afwas was hoe makkelijk je aan de hand van een stapel kaartjes een goed gesprek met elkaar kan aangaan. De veiligheid, rust en warmte van samen eten en praten werkte goed. Daarnaast viel op dat praten over geld (verdienen) persoonlijker en intiemer kan voelen dan praten over waar je vandaan komt. Dan merk je dat er een (onnodig) taboe ligt op transparantie over geld. 
Het laatste wat opviel was hoe bevrijdend het kan zijn om peers te ontmoeten die ook afstudeerstress ervaren of die ook moeilijk hun telefoon/werk naast zich neer kunnen leggen. Er werden mooie tips en ervaringen uitgewisseld.

Een groot deel van de groep bleef ook hangen voor de workshop Dromen Waarmaken van Onno Swigchem. Dit sloot mooi op elkaar aan, de veilige ruimte in het Starterscafé zette zich voor. 
 
Job Leseman (hij/hen) 
Productiemedewerker Project Ondernemerschap

De volgende editie van Brood op de plank is op 6 maart aanstaande in de AHK Culture Club.

Klik hier voor meer info en om je aan te melden.

Delen