Job Leseman – projectmedewerker, vierdejaars OPP, ATD

Waarom maak je deel uit van het team?
Vorig jaar ben ik begonnen bij Project Ondernemerschap als avondcoördinator van het Starterscafé. Nu is die functie wat gegroeid tot meer productie en conceptmaken. Ik ben erg blij dat ik door de jaren heen mezelf als producent mag ontwikkelen en dat we daarnaast gezamenlijk het project steeds meer mogen ontwikkelen.

Ik vind het leuk én belangrijk om me in te zetten voor ondernemerschap binnen de AHK. Daarbij ontmoet ik veel andere studenten, alumni en medewerkers. Voor velen van hen, ook voor mezelf, is ondernemerschap nieuw en soms wat eng, wat mooie gesprekken oplevert.

Wat doe jij nog meer binnen jouw werkpraktijk?
Naast dat ik nu in mijn afstudeerjaar zit werk ik ook af en toe als freelance (creatief) producent in de theater- en festivalsector.

Waarom vind je een ondernemende houding binnen het kunstvakonderwijs belangrijk?
Een ondernemende houding gaat voor mij over weten wat je wilt en over hoe je dat dan voor mekaar krijgt, van visie naar vorm. Bijvoorbeeld wanneer je kunst maakt die urgent is of die naar jouw mening echt gezien moet worden, moet je ook weten hoe je ervoor zorgt dat het gezien en begrepen wordt. In de transitie van student naar professional zijn de lessen over ondernemerschap naar mijn mening mega belangrijk, als antwoorden op grote vragen als: Hoe positioneer ik me in het werkveld? Hoe krijg ik projecten van de grond? Hoe verdien ik geld met wat ik kan?

Delen