Kim Verduijn – onderwijs coördinator, alumnus, production design, NFA

Waarom maak je deel uit van het team?
Het is mijn baan. Ik heb op deze functie gesolliciteerd, omdat ik het een belangrijk thema vind binnen het kunstonderwijs. Ik vind het belangrijk dat jonge makers tijdig meekrijgen dat ondernemerschap hun makerschap kan verbeteren. Wanneer je ervoor zorgt dat je een gezonde onderneming hebt creëer je ruimte en vrijheid om je verder te ontwikkelen en te maken wat voor jou belangrijk is.

Wat doe jij nog meer binnen jouw werkpraktijk?
In het creatieve werkveld beweeg ik me voornamelijk als decorateur (decor schilder) en production designer op korte projecten. Verder werk ik voor de Nederlandse Filmacademie als onderwijscoördinator en gastdocent van de Oriëntatiecursus Production Design Assistentie, voor de Academie voor Theater en Dans als onderwijscoördinator op het Project Fair Practice en voor de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten als onderwijscoördinator op het Project Ondernemerschap.

Waarom vind je een ondernemende houding binnen het kunstvakonderwijs belangrijk?
Ik vind het essentieel dat makers zichzelf en hun werk serieus nemen en op waarde schatten. Een ondernemende houding zorgt ervoor dat je kansen leert creëren die anders misschien buiten je bereik zouden liggen. Hoe sneller je hiermee begint, hoe meer kansen je kunt grijpen.

Delen