Simone van Bennekom – Projectleider, alumnus, ATKA, ATD

Waarom maak je deel uit van het team?
Tijdens mijn eigen opleiding hier heb ik ondernemerschapsvaardigheden, en ook het mogen hebben van een ondernemende houding, erg gemist. Na mijn opleiding aan de AHK ben ik door gaan studeren als econoom. Met dit project draag ik bij aan het realiseren van extra aanbod op ondernemerschapsonderwijs. Ik vind het geweldig om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen voor volgende generaties!

Wat doe jij nog meer binnen jouw werkpraktijk?
Ik ben bedrijfseconoom en ben gespecialiseerd in de cultureel creatieve sector. Ik heb een eigen bedrijf en werk in opdracht voor verschillende partijen zoals het Ministerie van Economische Zaken en Creatief Arnhem. Ik werk altijd op het snijvlak van economie en creativiteit. Meestal in publiek privaat samenwerkingsverband. Ook doe ik onderzoek naar bedrijfsmodellen binnen de cultureel creatieve sector.

Waarom vind je een ondernemende houding binnen het kunstvakonderwijs belangrijk?
Het gaat er voor mij om dat studenten op zichzelf leren vertrouwen als het hierover gaat. Dat jij een eigen project, dienst of product kan neerzetten. Dat je dit uit jezelf kan halen en dat je zo je eigen werkpraktijk kunt runnen maar ook eigenaarschap neemt over de aspecten die je misschien minder aantrekkelijk of zelf afstotelijk of eng vindt zoals een begroting, maar waar je wel eigenaarschap over moet willen nemen. En voor degene die het al doen, stimulans bieden om door te ontwikkelen. Een voorbeeld te zijn.

​​​​​​​www.thesoftpowercompany.com​​​​​​​

Delen