Aldo Brinkhoff

Beeldend kunstenaar
Alumnus Scenografie (ATD) 

Wat doe je binnen je huidige onderneming/werkpraktijk
Ik heb sinds 2017 mijn eigen studio in Amsterdam noord. Sinds die tijd heb ik projecten gedaan voor onder andere het Stedelijk Museum Amsterdam, de Nederlandse Spoorwegen, Puma en de Gemeente Amsterdam.

Waarom vind je ondernemerschap binnen de kunst en creatieve sector belangrijk?
Los van financiën kan een zakelijke houding ook goed zijn voor de inhoudelijke kant van je werk. Doordat je leert minder emotioneel en dus objectiever te kijken naar je eigen werk.

‘Het zakenleven kan leren van de kunsten maar de kunsten kan ook zeker wat leren van het zakenleven’

Ook is ondernemerschap nieuwe dingen proberen, leren, je verbreden, nieuwe contacten leggen, avontuur!

Waarom neem je deel aan de klankbordgroep?
Omdat ik het leuk vindt!

Studio Aldo Brinkhoff is een experimentele ontwerpstudio die opereert op het snijvlak van beeldende kunst en design. Vanuit een fascinatie voor chaos en orde, geometrische abstractie en ongebruikelijke materiaaltechnieken maakt de studio interactieve installaties en sculpturen voor musea, openbare ruimtes en festivals. De studio werkt altijd op basis van uitgebreide vormstudies en handgemaakte miniaturen. De focus wordt gelegd op het onderzoeken, transformeren en hergebruiken van bestaande materialen. Door onverwachtse combinaties van het materiaal in een nieuwe context en het ruimtelijk ontwerp, vervormt de studio de realiteit van de menselijke waarneming.
www.studioaldobrinkhoff.com
 

Delen