Wat doe je binnen je huidige onderneming/werkpraktijk?
Ik werk parttime in loondienst bij een architectenbureau en parttime voor mezelf. Na mijn afstuderen heb ik bewust voor deze balans gekozen, om mezelf wat rust te geven met een vast inkomen. Ik heb tijdens mijn studie een eigen bedrijfje opgericht om allerlei freelance-klussen te doen. Momenteel werk ik voor Open Monumentendag Amsterdam als producent. 

Waarom vind je ondernemerschap binnen de kunst en creatieve sector belangrijk?
Tijdens mijn studie aan de Reinwardt Academie heb ik een minor Cultureel Ondernemen gevolgd, tijdens een van de colleges werd er door een gastdocent gevraagd hoeveel mensen een eigen bedrijf hadden. Ik was de enige. Dat verbaasde mij ontzettend want in mijn hoofd was er een grote verandering in de culturele sector gaande. Ik was me er heel erg van bewust dat freelance steeds vanzelfsprekender zou worden. Juist ondernemers zijn minder gebonden aan kaders en hebben daardoor meer ruimte voor creativiteit. 

Waarom neem je deel aan de klankbordgroep?
Van kennissen, vrienden, familieleden krijg ik al jaren vragen over hoe dat creatieve ondernemerschap precies werkt. Ik vind het fijn om mensen te helpen, omdat ik het zelf heel erg uit heb moeten vogelen, ik baalde dat ik tijdens mijn tijd bij de AHK daar niet meer hulp bij had gehad. Ik hoop via deze weg mijn steentje bij te kunnen dragen. 

www.linkedin.com/in/amberscheffers/
 

Delen