Laura Bolscher

Beeldend Kunstenaar
Student Master Kunsteducatie Breitner Academie
Alumnus Sandberg Instituut, Amsterdam (lichting 2018)
Alumnus Academie Minerva, Groningen (lichting 2013)

Wat doe je binnen je huidige onderneming/werkpraktijk?
Sinds 2013 maak ik interactieve installaties, gesprekken en performances. Ook geef ik les aan peuters en studenten van de kunstacademie. Ik geloof in de overeenkomsten tussen educatie en kunst en probeer het lesgeven en de manieren waarop ik als kunstenaar om ga met mijn publiek met elkaar te verbinden.

Waarom vind je ondernemerschap binnen de kunst en creatieve sector belangrijk?
Binnen de kunst is ondernemerschap essentieel voor je voortbestaan. Natuurlijk wil je je als maker volledig richten op je creatieve productie. Een gezonde basis van je onderneming maakt dit mogelijk zonder de afleiding van bijbaantjes. Ook is de sociale kant van het ondernemerschap een prettige aanvulling op het individuele bestaan als beeldend kunstenaar.

Waarom neem je deel aan de klankbordgroep?
Er zijn talloze manieren om professioneel bezig te zijn maar het is een uitdaging de manieren te vinden die passen bij jezelf. Het is daarom zo ontzettend belangrijk om al tijdens je studie in aanraking te komen met ondernemerschap en vervolgens je eerste stappen als ondernemer aan te kunnen scherpen. Ik draag graag bij aan de ontwikkeling van zulke relevante programma’s.

Laura Bolscher bouwt interactieve installaties die fungeren als omgeving om in gesprek te gaan. Prettige prikkelende omgevingen waarin gesprekken tussen objecten, performers en het publiek worden geïnitieerd. De gesprekken gaan over menselijke interactie, (mis) communicatie, taal en de huidige digitalisering van onze wereld. Na het werk te hebben ervaren ben je je bewuster van de communicatie die je normaal zo onbewust ontsnapt. Je weet beter waarom je wat zegt, wat je te melden hebt of soms vergeet te vertellen en je durft te spreken in het openbaar.
​​​​​​​www.laurabolscher.com

Delen