Lili Liane van Doorninck

Fine Arts and Design in education
Breitner Academie.

Wat doe je binnen je huidige onderneming/werkpraktijk
Ik ben kunstdocent op het Gerrit van der Veen College in Amsterdam. Daarnaast werk ik als ZZP'er binnen de creatieve sector. Mijn klussen variëren van het ontwikkelen en uitvoeren van kunsteducatieve projecten tot projecten binnen de entertainmentbranche.

Waarom vind je ondernemerschap binnen de kunst en creatieve sector belangrijk?
Ik speel graag met beeldende en theatrale principes binnen mijn educatieve praktijk. Door als ondernemer in dit veld te werken heb ik de mogelijkheid opdrachten die ik krijg een waardevolle invulling te geven of zelf projecten op te zetten wanneer ik het idee heb dat iets wat nog niet bestaat wel zou moeten bestaan.

'Soms krijg ik het gevoel dat het ondernemerschap ondergewaardeerd is binnen de kunsten. Dit is zonde want door goed ondernemerschap kan de ruimte ontstaan om je creativiteit in te zetten en te ontwikkelen binnen het werk dat je doet. Je maakt je eigen werk!'

Waarom neem je deel aan de klankbordgroep?
Ik heb zelf een groot tekort ervaren aan educatief aanbod met betrekking tot het ondernemerschap binnen mijn opleiding. Na het afstuderen heb ik de ZZP module met plezier gevolgd. Ik denk graag na over hoe dingen anders zouden kunnen en doe dit het liefst in gesprek met een ander. Door de interdisciplinaire groep die is samengesteld ontstaan er spannende gesprekken met betrekking tot het ondernemen binnen de creatieve sector. 

www.lililiane.nl

 

Delen