Ninja Zurheide

Student Architectuur aan de Academie voor Bouwkunst

Wat doe jij binnen jouw werkpraktijk?
“Na 9 jaar te hebben gewerkt voor een architectenbureau ben ik sinds kort voor mijzelf begonnen. Nu doe ik verschillende projecten waarbij ik samenwerk met andere ontwerpers/architecten aan nieuwbouw, het zelf ontwerpen en bouwen van interieur(onderdelen), het ontwerpen van architectonische verbouwingen/verduurzamingen. Waar gewenst doe ik ook (deels) de bouwbegeleiding. Veel verschillende dingen dus, als het maar met ontwerpen/maken/architectuur te maken heeft, zo leer je architectuur naar mijn mening het beste begrijpen.”

Waarom ben jij lid van de klankbordgroep?
Toen ik begon als zzp'er kwam er heel veel op me af, ik zit zo in elkaar dat ik graag alles wil begrijpen, maar dat is best lastig in het begin. Ik stuitte toevallig op het Starterscafé. Ze hielpen mij enorm, ook om in te zien dat je echt niet alles zelf hoeft uit te vogelen. Het is ook fijn om andere AHK’ers te ontmoeten en te horen waar zij zoal tegenaan lopen. Dit gun ik iedereen!”

Waarom vind je een ondernemende houding binnen het kunstvakonderwijs en voor creatieve professionals belangrijk?
“Een ondernemende houding helpt bij het serieus nemen van je vak en wat jij als ontwerper/kunstenaar bijdraagt aan de maatschappij.”

Delen